Υπό κράτηση οι γονείς της Μαρίας! “Ξέρω ποιος την πήρε” καταγγέλλει ο παππούς της

Αθήνα. Οι γονείς κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς και παραμέληση ανηλίκου

– Το κοριτσάκι αναμένεται να διανυκτερεύσει απόψε σε νοσοκομείο της Αττικής
– “Με άφησαν να φύγω” φέρεται να είπε η μικρή Μαρία στις δυο γυναίκες που μαζί με έναν λιμενικό τη βρήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Χαϊδάρι
– “Το παιδί το πήρε χέρι – Ξέρω περίπου ποιος είναι” κατήγγειλε ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς του κοριτσιού
– “Έχω διαφορές με κάποιον, πιστεύω πως αυτός είναι” τόνισε
– Το παιδί είναι τρομαγμένο δήλωσε στο newsit.gr αστυνομική πηγή
– Τη βρήκαν στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του Χαΐδαρίου κοντά στην περιοχή της Αφαίας, σχεδόν 4 χλμ από το σημείο απ’ όπου εξαφανίστηκε ανήμερα το Πάσχα
– Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Το κοριτσάκι, ηλικίας 3,5 ετών, εντοπίστηκε στις 12:50 το μεσημέρι της Δευτερας από περαστικό στην Αφαία Χαϊδαρίου και είναι καλά στην υγεία του.

Οι Αρχές εξέτασαν αρχικά το ενδεχόμενο αρπαγής της μικρής. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας, χάθηκε καθώς ακολουθούσε κάποια σκυλάκια στον δρόμο, ενώ το βράδυ κοιμήθηκε στα χορτάρια.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απόσταση χιλιομέτρων που διήνυσε το παιδί από το σημείο της εξαφάνισής του μέχρι και την περιοχή όπου τελικά βρέθηκε.

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς της μικρής, άφησε υπόνοιες για αρπαγή της εγγονής του, λέγοντας ότι «κάποιος το πήρε το παιδί».

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του κοριτσιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνισή του την Κυριακή, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, αναφέροντας στην αστυνομία ότι το παιδί τους χάθηκε χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό.

Λόγω της συγκεκριμένης καταγγελίας, ξεκίνησε η έρευνα, με τη συνδρομή και του Χαμόγελου του Παιδιού, που κατέληξε στον εντοπισμό της Μαρίας-Ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει ότι «σημαντικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης ‘Θανάσης Μακρής’ με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει, καθώς και του διασωστικού πληρώματος του Χαμόγελου του Παιδιού, που εξ αρχής βρέθηκαν στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης. Καταλυτική ήταν η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Ε.Μ.Α.Κ., την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που βοήθησαν στις διαδικασίες αναζήτησης της Μαρίας- Ειρήνης.

Εξ αρχής, ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και θα βρεθεί κοντά στη Μαρία-Ειρήνη και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστούν».

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Newsroom ΔΟΛ