Το Βερολίνο για συνάντηση Υπουργών Οικονομικών

Βερολίνο. Άγνοια δηλώνει το Βερολίνο σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας και Ελλάδας και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την προετοιμασία του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσαν στην Deutsche Welle ότι δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση αύριο ή τις επόμενες ημέρες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Υπενθύμισαν ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων έχει οριστεί για τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, δεν μπορεί ωστόσο να αποκλειστεί σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Παράλληλα αναφορικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του Eurogroup της Δευτέρας, το Βερολίνο επισημαίνει ότι δεν διαθέτει μέχρι τώρα νέα δεδομένα ή κάτι που να προδιαγράφει την έκβαση του Eurogroup. 

Πηγή: Deutsche Welle