ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αυταπάτες!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλέ, τι λέτε τώρα; Υπάρχουν ακόμη πολιτικοί στον πλανήτη γη, που παραιτούνται από την κεφαλή της κυβέρνησης συνασπισμού και από το Κόμμα τους  γιατί βρίσκονται …υπό πίεση από τα συνδικάτα και τη νεολαία; Ναι; Ε, καλά να πάθουν!

Μα καλά, δεν έχουν εκεί υπουργούς να υπερασπισθούν την «αθωότητα της Αριστεράς»; Και δεν μιλάνε εκεί για «αυταπάτες» ούτε έχουν ΜΑΤ να ψεκάζουν τον κόσμο;

Δεν έχουν «κλούβες» δημοκρατικές να περιφρουρούν τα γραφεία τους ούτε εθνικούς Κήπους να τους κλείνουν;

Δεν έχουν ΜΜΕ να τα βαφτίζουν «διαπλεκόμενα» ούτε λίστες, ούτε ληστές να τους κομματιάζουν την ημέρα και να συναντιούνται μυστικά μαζί τους τις νύκτες να τα λένε «σου, ψου, μου» με γάτες ή δίχως γάτες;

Κι αυτά τα ασόβαρα συμβαίνουν στη Ευρώπη που «κόβει φλέβες» για την Μαρί Λεπέν και την …Μέρκελ;

Μα τι υπανάπτυκτες χώρες είναι αυτές; Και περιμένουμε να μας σώσουν; Σωθήκαμε! Και σωθήκανε!

Καλά, ούτε μπαμπάκι έχουνε να βουλώσουνε τ΄ αυτιά τους; Να μην ακούν το πόπολο, ώστε και να μην τους νοιάζει όπως κάνει ο δικός μας, ο Αλέξης ντε;  Τον νοιάζει, ας πούμε, αν έχει παραιτηθεί σχεδόν το σύνολο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;  Τον ενδιαφέρει εάν τον έχουν εγκαταλείψει πρωτοκλασάτα πρώην στελέχη του; Μιλάει για «λάθος επιλογές» και …καθάρισε!

Λάθος, αυτοί, όχι αυτός!

Α, στους στέλνει και στην …απομόνωση, να φρονηματιστούν!

Σκοτίζεται σάματις  σαν έλεγε πως «τούτη η Βουλή ούτε θα φέρει ούτε θα ψηφίσει Μνημόνιο»; Ο ίδιος και έφερε και ψήφισε Μνημόνιο και αυτή η Βουλή -οι δικοί του, δηλαδή-  το …χειροκρότησε, μετά πάθους, μάλιστα, και δη ως εθνοσωτήριο!!! Μάλλον ως θωκο-σωτήριο το χειροκρότησε…

Όπως λένε, εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν κάποιοι…

Νομίζετε ότι τον ενδιαφέρει τον Αλέξη, εάν σε κάθε άλλη χώρα αυτό θα το ονόμαζαν «πολιτικά ψεύδη»; Ο ίδιος τα βαφτίζει  «αυταπάτες» και …ξεμπερδεύει!

Έτσι είναι!  Και σε «κατώτερα» που λέει και η πρώην συντρόφισσα και νυν αντάρτισσα, Ζωή!

Τρία χρόνια έταζαν στο λαό λαγούς με πετραχήλια ο Αλέξης και σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ και τους άρκεσαν 300 μέρες να τα πάρουν όλα πίσω και να πανηγυρίζουν κι από πάνω που τους έκλεισαν τις τράπεζες, που τους φόρτωσαν φόρους και που τους έστειλαν στις ουρές για 420 ευρώ!

Και η «ελπίδα» που έταζαν έγινε ψίχουλα στα χέρια των φτωχών που πια όχι μόνο δεν την προσμένουν, αλλά κι αν την ανταμώσουν φευγαλέα την …πετροβολούν αφού ήτανε ομολογημένα πλέον  μια «αυταπάτη»!

Το ξέρω, Μιχάλη μου. Και δίκο έχεις. Από τον Πειραιά…σε διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες…δεν το λες και τίποτα!

Αλλά τότε, από τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα, τα παλαμάκια και τα ζήτω, στα μπουντρούμια του Eurogroup και στην ποδιά της Μέρκελ, πώς το ονομάζεις;

Αυτό κι αν είναι άλμα! Σκέτο …πήδημα στο κενό!

Κι από κάτω να ανοίγουν τα σαγόνια τους οι καρχαρίες…