Τσίπρας: Θετικό μήνυμα του Eurogroup για αγορές, επενδυτές και Έλληνες

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι η απόφαση του Eurogroup για την αξιολόγηση και τον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους αποτελεί θετικό μήνυμα για τις αγορές, τους επενδυτές και τον ελληνικό λαό, που «δικαιούται μια καλή είδηση», καθώς τόσο έχει ταλαιπωρηθεί «ίσως και άδικα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ενημέρωση που παρείχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το βράδυ της Δευτέρας.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμαναν την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα, παρατηρώντας ότι ίσως δεν είναι τυχαίο που σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης και η αλληλεγγύη είναι μια αναντικατάστατη αξία της ΕΕ.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν την αταλάντευτη απόφασή τους να πορευθούν εντός της ΕΕ, υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικότερα, κατά τη σύντομη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Αλέξης Τσίπραςπαρατήρησε ότι επισκέπτεται αργά το βράδυ τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά «είναι για καλό».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για θετική έκβαση του Eurogroup για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα, στη βάση των ελληνικών προτάσεων, ενώ παράλληλα στην απόφαση του Eurogroup αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους.

Πρόκειται για ένα «θετικό μήνυμα προς τις αγορές, τους επενδυτές και τον ελληνικό λαό, ειδικά για τα μεσαία και πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος, και δικαιούνται μια καλή είδηση», όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά των ευρωπαίων και παρατήρησε ότι ίσως να μην είναι τυχαίο που σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης. Η αλληλεγγύη είναι μια αξία αναντικατάστατη για την Ευρώπη, ανέφερε.

Υπογράμμισε, δε, ότι πρόκειται για μια ένδειξη αλληλεγγύης αναγκαία απέναντι σε έναν λαό που ταλαιπωρήθηκε «ίσως και άδικα».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς σε ολόκληρη τη δύσκολη διαδρομή στήριξε αταλάντευτα την ανάγκη διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του λαού.

Όπως είπε, ήδη ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup και σημείωσε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για περαιτέρω διευκρινίσεις, όταν καθοριστούν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, δηλαδή μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου, προκειμένου «να ανοίξει ένας διάλογος στον τόπο με θετικό πρόσημο, καθώς θα κοιτάζουμε μπροστά πλέον».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ενημέρωση και σημείωσε με τη σειρά του το γεγονός ότι σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης και πως η Ευρώπη δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα.

Τόνισε, δε, ότι παράλληλα η Ελλάδα αποδεικνύει πως μένει αταλάντευτα στην πορεία της εντός της ΕΕ και πως οι εταίροι της αναγνωρίζουν την απόφασή της αυτή.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρατήρησε ότι ήταν πολύ σημαντικό που ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, σημειώνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως η παραμονή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ήταν απόφαση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, η οποία επιπλέον επικυρώθηκε από τον ελληνικό λαό στις τελευταίες εκλογές.

Είναι σημαντικό, επισήμανε, ότι αυτή τη στιγμή η σημαντική πλειοψηφία του ελληνικού λαού συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρά τις δυσκολίες.

Newsroom ΔΟΛ