Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις τονίζει:

“Το Eurogroup καλωσορίζει το συνολικό πακέτο μέτρων. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού μέτρων έκτακτης ανάγκης” σημειώνει και προσθέτει πως αναφορικά με το χρέος “θα συζητηθούν τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα και το Euroworking Group θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών στις 24 Μαΐου.

Από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «ανοίγει ο δρόμος της αξιολόγησης του προγράμματος! Η χθεσινή ψήφιση μας βοήθησε να καταλάβουμε εάν όλα βαίνουν σωστά στο πρόγραμμα.

Πρόκειται να νομοθετηθεί εκ προοιμίου ο προληπτικός μηχανισμός και σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πιάσει τον μηχανισμό τότε αυτός ο μηχανισμός θα μπει σε λειτουργία.

Για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα υπάρξει από τον Ιούνιο του 2016 μία επιτροπή λειτουργική μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Για το χρέος συζητήθηκε μία μέθοδος ελάφρυνσης, αλλά όλα αυτά τα μέτρα θα μπουν σε εφαρμογή εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εκπληρώνει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί».