Οι ομογενείς ψηφοφόροι περιμένουν πολλά από τον Νίκο Ξενοφώντα

Μελβούρνη. Σφοδρός πολέμιος του τζόγου, δεν δίστασε να βάλει μια αγελάδα στη Βουλή, προκειμένου να στείλει ένα γερό μήνυμα στην Πολιτεία ότι δεν κάνει αρκετά για να χτυπήσει τον τζόγο, αλλά τον βλέπει ως πηγή εσόδων. Αυτό ήταν και το θέμα που έδωσε ώθηση στην πολιτική καριέρα του ομογενή Νικ Ξενοφώντα.

Σήμερα, οι συμπολίτες του και οι ομογενείς ψηφοφόροι του, περιμένουν πολλά από τον ίδιο.

NX-Web-Home-Page-Slide-2R

Καθώς η ομοσπονδιακή προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει και Συνασπισμός και Εργατικό Κόμμα ανταγωνίζονται στήθος με στήθος, το ερώτημα που τίθεται στον ανεξάρτητο γερουσιαστή και αρχηγό του Nick Xenophon Team είναι «αν το πρωϊ της Κυριακής, 3 Ιουλίου τα δύο μεγάλα κόμματα χρειάζονται τη στήριξή του για να σχηματίσουν κυβέρνηση, ποιο από τα δύο θα προτιμήσει;».

Ο ίδιος κρατά τα χαρτιά του κλειστά, λέγοντας ότι «από τη φύση του είναι προσεκτικός», προσθέτει, εντούτοις, ότι «η πολιτική δεν θα πρέπει ποτέ να στοχεύει δεξιά ή αριστερά, αλλά πάντα στο τι είναι σωστό και τι λάθος».

Όσο για την προεκλογική εκστρατεία, εκείνο που περιμένει -λέει ο ίδιος-, από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ότι θα προσπαθήσουν με κάθε μέσον να τον απαξιώσουν, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι συντοπίτες του περιμένουν πολλά από τον ίδιο. Εκδηλώνουν θαυμασμό για το στιλ με το οποίο αποσπά την προσοχή με ασυνήθιστο τρόπο, όμως αυτό αποτελεί γεγονός που οφείλεται σε μεθοδική, σκληρή δουλειά και άριστο σχεδιασμό για το τι είναι το καλύτερο για τη Νότια Αυστραλία.

Του αποδίδουν τον τίτλο του χαρισματικού, του αποφασισμένου να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του τόπου του πολύ περισσότερο από άλλους πολιτικούς των μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων.

Από τους κύριους στόχους του είναι η μείωση του κόστους ζωής. Ο Νικ Ξενοφών διαμηνύει ότι το κόμμα του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να απαγορευτεί η αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού, του υγραερίου και του νερού πάνω από τον πληθωρισμό. Το ίδιο θα επιδιώξει για τα δημοτικά τέλη και άλλες κυβερνητικές χρεώσεις.

«Βασικές υπηρεσίες -ηλεκτρισμός, υγραέριο και νερό- είναι ακριβώς αυτό. Βασικές και απαραίτητες και δεν θα πρέπει να αποτελούν πηγή εκμετάλλευσης, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι εξωφρενικό το ότι η πολιτειακή εταιρία ύδρευσης S.A. Water, αποφέρει σχεδόν $1 εκ. την ημέρα στα κυβερνητικά ταμεία και οι καταναλωτές το πληρώνουν χρυσό» τόνισε ο Νικ Ξενοφών.

Επίσης, η Νότια Αυστραλία χρειάζεται κάθε στήριξη, μιας και παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη τη χώρα.

Σε ένα άλλο μέτωπο, ως γνωστόν, η ναυπηγική εταιρία ASC θα μειώσει κατά 640 θέσεις το εργατικό της δυναμικό κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Η ευφορία που δημιούργησε η απόφαση της κυβέρνησης Turnbull για το συμβόλαιο κατασκευής υποβρυχίων ύψους $50 δις, ανακόπηκε και επισκιάστηκε από την ανακοίνωση ότι οι εργασίες δεν θα ξεκινήσουν παρά τα μέσα του 2020.

πηγή:neoskosmos.com

Φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του Nick Xenophon Team.