Δήλωση Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού Αν. Δημοσχάκη για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού.

Αθήνα.- Η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού γιορτάζεται σήμερα για πρώτη φορά, όπως δρομολογήθηκε να καθιερωθεί στις 20 Μαΐου, ημερομηνία επετείου γέννησης του Σωκράτη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας της Ιταλίας, όπου και έχουν διοργανωθεί για σήμερα σειρά εκδηλώσεων σε πολλές πόλεις, και άλλων φορέων, και η οποία είχε υιοθετηθεί και από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βουλευτή της ΝΔ, η σημερινή Κυβέρνηση κωλυσιέργησε στην θεσμική κατοχύρωση του εορτασμού, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να προταθεί η υιοθέτησή της παγκοσμίως από τον ΟΗΕ. Είναι χαρακτηριστικό, προστίθεται, “πως το σχέδιο νόμου, ενός μόνο άρθρου, σε μορφή έκθεσης ιδεών, που δεν περιποιεί τιμή για την εορτή αυτή, τέθηκε προς διαβούλευση λίγες ώρες αφού κατέθεσαν αντίστοιχη ερώτηση Βουλευτές της Ν.Δ”.

Για την σημαντικότητα της ημέρας και τις ευθύνες τις Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού Αν. Δημοσχάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο 3000 και πλέον χρόνων ιστορίας, εκατομμυρίων Ελλήνων ανά τον κόσμο και ενός από τους διαχρονικότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Σήμερα γιορτάζουμε την πρώτη Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ελληνική Κοινότητα της Ιταλίας και λοιπούς άλλους φορείς της χώρας και αγκαλιάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός παραμένει διαχρονικά και από κάθε γωνία της Υφηλίου συνδεδεμένος με τον Εθνικό Κορμό, μέσα από την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Δώρα της Ιστορίας στους Έλληνες και των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οφείλουμε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες του Ελληνισμού του Εξωτερικού να τις αντιμετωπίζουμε με την αρμόζουσα σοβαρότητα, μέσα από το πολιτικό μας έργο, και να μην αφήνουμε ευκαιρίες σαν και αυτή να πηγαίνουν χαμένες.

Χαιρετίζω τους Έλληνες της Ιταλίας, αλλά και όλης της Υφηλίου, για την πατριωτική τους δράση και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εορταστικές τους εκδηλώσεις σήμερα!»