Αυξήθηκε κατά 8,9% η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Μάιο

Αθήνα.- Σε αμείωτο ρυθμό κινήθηκε και τον Μάιο, όπως και τους προηγούμενους μήνες, η αύξηση της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σημειώνοντας αύξηση 8,9% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση έφθασε το 1,8 εκατ. επιβάτες. Τόσο οι αριθμοί των επιβατών εσωτερικού όσο και αυτοί του εξωτερικού, παρουσίασαν δυναμική άνοδο κατά 11,7% και 7,4% αντίστοιχα. Επίσης, οι Έλληνες αύξησαν τα ταξίδια τους κατά 13%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 5%.

Συνολικά, το πρώτο πεντάμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει στα 6,73 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 10,4%. Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν αύξηση της τάξης του 15,8% και 7,3% αντίστοιχα. Τέλος, οι αριθμοί των Ελλήνων και των ξένων ταξιδιωτών, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 12% και 8% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου του έτους, ο αριθμούς τους έφτασε τις 66.497, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,5%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,5%.