Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας

Κωνσταντινούπολη.- Έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, με τα τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για βομβιστική επίθεση που πιθανότατα είχε ως στόχο λεωφορείο της αστυνομίας. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες.

 turkey-attack-bus-stop-1040900643

Έντεκα νεκροί, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες, και 36 τραυματίες, τρεις σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο νεώτερος -επίσημος- απολογισμός τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά σε στάση λεωφορείου. Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνήτης της Πόλης. Τα 11 θύματα φαίνεται ότι σκοτώθηκαν επί τόπου.

Σύμφωνα
με τις πρώτες πληροφορίες, όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην πολυσύχναστη περιοχή Bενζετσιλέρ τη στιγμή που διερχόταν λεωφορείο των τουρκικών ΜΑΤ. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα, ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τα γύρω κτίρια και αυτοκίνητα. Η τουρκική αστυνομία εκφράζει εκτιμήσεις για χτύπημα της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ.

Φαίνεται πως η επίθεση έγινε με εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν με τηλεχειρισμό όταν περνούσε λεωφορείο της αστυνομίας.Πλήθος ασθενοφόρων έχει συρρεύσει στο σημείο ενώ ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων. Η αναφορά για δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες προέρχεται από το Haberturk -προηγούμενες αναφορές σε διάφορα ΜΜΕ τοποθετούσαν τον αριθμό των τραυματιών μεταξύ πέντε και 14.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ.

To CNN Turk υποστηρίζει ότι οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας.

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και υπέστη μεγάλες ζημιές, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σημείο και βιτρίνες καταστημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.