Ένταση της πίεσης σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Αθήνα.- Την ένταση της πίεσης προς το ΠΑΣΟΚ -κυρίως- αλλά και στο Ποτάμι αναμένεται να αυξήσει η κυβέρνηση σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να αλλάξουν στάση στην ψηφοφορία για το νέο εκλογικό νόμο.

Η απόφαση της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, ωστόσο, θέτει τέλος στα σενάρια για πλειοψηφία των 200 βουλευτών, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα πουν «όχι σε όλα», ενώ δεν δείχνει να υπάρχει διαφοροποίηση στο εσωτερικό τους.

Το Μαξίμου, όπως αποκάλυψε χθες το real.gr, διεκδικεί πλέον τις 180 ψήφους προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως βάση για να επιδιώξει την συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, κατά τη διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης.

Έως τώρα, πάντως, η κυβερνητική πρόταση συγκεντρώνει -και εφόσον δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις – την ψήφο 179 βουλευτών: Υπέρ ψηφίζουν οι 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 9 των ΑΝΕΛ, οι 9 της Ένωσης Κεντρώων και οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ (τα άρθρα για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17), ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Σήμερα το απόγευμα, πάντως, αναμένεται να ενταθεί η αντιπαράθεση επί του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ το βράδυ αύριο με την ομιλία του πρωθυπουργού και των αρχηγών της αντιπολίτευσης η (εφ’όλης της ύλης) αντιπαράθεση αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο…

 

Πηγή:real.gr