Συνάντηση Βουλευτών και στελεχών της ΝΔ με αντιπροσωπεία της Π.Σ.Ε. Ποντιακής Νεολαίας

 

Αθήνα.- Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, ανάμεσα σε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας & στελέχη της παράταξης και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ).

Από τη Νέα Δημοκρατία παρέστησαν ο Γ.Γ. Κ.Ο. Κ. Τσιάρας, ο Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού Αν. Δημοσχάκης, ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού Π. Σκανδαλάκης και οι Βουλευτές Ι. Τραγάκης, Μ. Βορίδης, Σ. Αναστασιάδης και Α. Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κων. Τσιάρας

Την ΠΑΣΕΠΟΝ εκπροσώπησαν οι Άλκης Αναστασιάδης, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΟΝ και Υπεύθυνος Νεολαίας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων, Βικτωρία Κραβτσένκο, Γραμματέας της ΠΑΣΕΠΟΝ και Συντονίστρια Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Άννα Ηλιάδου, μέλος της ΠΑΣΕΠΟΝ και Συντονίστρια Νεολαίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, μέλος της ΠΑΣΕΠΟΝ και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

dimosxakis-467x330

O Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ Αν. Δημοσχάκης

αρχείο λήψης (2)

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα του Ποντιακού και Οικουμενικού Ελληνισμού και παρουσιάστηκαν οι δράσεις, τόσο της ΠΑΣΕΠΟΝ, όσο και της Ν.Δ. σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά. Ειδικά έγινε μνεία στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας που συνδιοργανώνει η ΠΑΣΕΠΟΝ με το Α.Π.Θ. και τις προοπτικές ανάπτυξης, εξωστρέφειας και διάδοσης του Ελληνικού Πολιτισμού που προσφέρουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

54490e4d4ba7cccc8b361194ce0d5c3a

Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού Π. Σκανδαλάκης

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκαν σημαντικές ενέργειες, όπως το σχέδιο νόμου για την καθιέρωση της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος για την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και την διάθεση μέσω διαδικτύου των υπηρεσιών του Δημοσίου στους Έλληνες του Εξωτερικού, καθώς και δράσεις στήριξης σε θέματα όπως η παγκόσμια καθιέρωση της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, η διάσωση του έργου του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου και άλλα ζητήματα.