Η Ευρώπη πρέπει να λύσει το “προσφυγικό”χωρίς την Τουρκία.

Μετά τη 15η Ιουλίου δεν υπάρχουν σταθερές για να ερμηνευθούν οι συνέπειες του πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε στην Τουρκία.Το μόνο βέβαιο είναι η αμηχανία που έχει καταλάβει και τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το γενικότερο κλίμα αστάθειας στην περιοχή,που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.Και δεν είναι μόνο τα θέματα της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα που απασχολούν αυτή τη στιγμή το Δυτικό κόσμο,αλλά και οι ενδεχόμενες γεωστρατηγικές επιλογές  του Τούρκου Προέδρου,που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν παντελώς και τις γεωστρατηγικές σταθερές που στηρίζουν το αμυντικό δόγμα ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Επομένως η Ευρώπη οφείλει  να κατανοήσει πως η ίδια πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποτρέψει τις προσφυγικές ροές από τη Τουρκία προς την Ευρώπη.
Ως τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε τα χερσαία σύνορά της,εγκλωβίζοντας εξήντα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά,ενώ παράλληλα φάνηκε διατεθειμένη να πληρώσει σε χρήμα και διευκολύνσεις την Τουρκία,προκειμένου να ελέγξει τις περαιτέρω ροές προσφύγων και μεταναστών.
Αυτή η συμφωνία έχει πλέον καταρρεύσει.Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς,ακόμη κι αν το ήθελε,δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αποτροπή εισόδου προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία.
Το ΝΑΤΟ σε λίγο θα έχει πρόσθετα προβλήματα στην περιοχή από μια ενδεχόμενη αμυντική συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας μετά την 9η Αυγούστου!
Και μετά τι;
Θα αφεθεί η Ελλάδα στην τύχη της;
Θα αφήσει η Ευρώπη την Ελλάδα να διαχειριστεί τη νέα προσφυγική κρίση με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ούτε τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων;
Και είναι Αύγουστος σε 2-3 μέρες…και ο λαός κάνει τα μπάνια του!