ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο Πέτρος που πάει Παντού!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Και δεν του το ‘χαμε του Πέτρου! Το ΄χει φαίνεται τ΄ όνομα! «Ο Πέτρος που πάει παντού» (παραμύθι!) «Ο Πετράν» (δολώματα-είδη αλιείας στου …Ψυρρή!) «Ο Μέγας Πέτρος» (της Ρωσίας)! «Το θρυλικό ταξίδι του Μεγάλου Πέτρου» (στην Ευρώπη).

Όχι ότι έκανε κάτι κακό ο δικός μας Πέτρος. Άλλοι έχουν πει και έχουν κάνει χειρότερα. Κάποιοι ούτε λένε ούτε κάνουν το παραμικρό.

Αυτοί είναι οι περισσότεροι…

Και οι ακινδύνως …επικινδυνέστεροι!

Αλλά πάλι, ο τηλεοπτικός Πέτρος, λαλίστατος! Όπως και οι της ΠαΔΕΕ. Λόγια, στα λόγια της Κυβέρνησης. Ελπίδες, στις φρούδες υποσχέσεις της Κυβέρνησης. Περνούνε μέρες, μήνες χρόνια και εκεί… Υποσχέσεις επί υποσχέσεων, αλλά ψήφος γιόκ!

Και όλο σκέπτονται στο ΥΠΕΣ, στο ΥΠΕΞ και στο Μαξίμου! Όλο σχεδιάζουν! Όλο προγραμματίζουν! Μία το Γαλλικό, μια το Ιταλικό, μια το …Αρειανό μοντέλο! Από μοντέλα καλά πάμε, από ψήφο, ψόφο!

Όχι δεν σας πιστεύουμε, πιά! Ούτε σκέπτεσθε, ούτε μελετάτε, ούτε σχεδιάζετε! Είναι απλό, μόνο δύσκολο είναι το πώς θα μας το ξεφουρνίσετε! Δεν θέλετε να δώσετε ψήφο στους Απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους!

Από το 2009 αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ να τους δώσει ψήφο από την κατοικία τους. Τους φοβάται! Δεν του άρεσε το τότε νομοσχέδιο Καραμανλή. Δεν τους αρέσει το τωρινό Νομοσχέδιο Μητσοτάκη.

Θα κάνουν, λέει, δικό τους!

Με Περιφέρειες για να τις καταλαμβάνουν μονίμως δυό-τρεις προύχοντες (λόγω ΜΜΕ) και οι άλλοι όλοι να κοιτάζουν από μακρυά! Κι αυτό το βαφτίζουν “δημοκρατία”! Ούτε ο Ερντογάν!

Αλλά, τόσο δύσκολο είναι το ζήτημα; Τόση φαιά ουσία θέλει; Όλο το λέτε, ε, κάντε το, επιτέλους! Δύο χρόνια κυβέρνηση κοντεύετε… Τι περιμένετε;  Αλλά μπα, είμαι σχεδόν βέβαιος πως  έτσι το λένε. Για να κερδίζουν χρόνο και, στο τέλος, τέλος! Ούτε ψήφος, ούτε συγγνώμη! Εδώ καλέ έφεραν κωλοτούμπα όλες τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και όλο τον ελληνικό λαό, στους Απόδημους θα κολλήσουν; Σιγά που θα ιδρώσει τ΄ αυτί τους…

Το κακό, όμως, είναι πως ούτε η ομογένεια ετοιμάζει κάτι. Μια αντίδραση, βρε αδελφέ! Με ρώτησαν οι της ΠαΔΕΕ τι να κάνουν: Αν μαζέψετε, τους είπα, χίλιους Απόδημους μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και από 300-500 αποδήμους σε κάθε πόλη με ελληνική Πρεσβεία ή Προξενείο και διαμαρτυρηθείτε για την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης, ποιος ξέρει; Μπορεί και να πετύχετε…

Το κάτω-κάτω θα έχετε δώσει τον αγώνα σας!

Έτσι, φίλε Πετράν; Ορίστε; Τι δουλειά χει ο Πέτρος με την ψήφο των Αποδήμων; Ε, πως δεν έχει… Κοτζάμ Πρόεδρος είναι… Στα μέσα και στα έξω βρίσκεται με το Μέγαρο και με τους …Μεγαρείς!

Ας κάνει και κάτι εποικοδομητικό…