Ομογενής Βουλευτής στην ΡΗΡ: Η κυβέρνηση στην πράξη αρνείται την ψήφο στους Απόδημους

Στοκχόλμη, Σουηδία.- Με την πεποίθηση που αποκόμισε από τις επαφές που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι “η ελληνική κυβέρνηση στην πράξη αρνείται το δικαίωμα στην ψήφο από τις χώρες διαμονής μας και προτάσσουν διαρκώς εμπόδια προφανώς για μικροπολιτικούς λόγους“, έφυγε από την Αθήνα, επιστρέφοντας στην έδρα του, στη Σουηδία,   ο ομογενής βουλευτής κ. Σωτήρης Δελής.

Ο κ. Δελής είναι μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) και επισκέφθηκαν πρόσφατα την γενέτειρα μαζί με το υπόλοιπο Προεδρείο, για την ανά διετία Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιείται στην Αθήνα σε αίθουσα της Βουλής.

PADEE-BOARD-620x330

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΠαΔΕΕ στην Ελληνική Βουλή.

Να σημειωθεί ότι κατά την τριήμερη παραμονή τους στην ελληνική πρωτεύουσα (25- 28 Ιουλίου), τα μέλη της ΠαΔΕΕ έγιναν δεκτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ συναντήθηκαν και με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, υπουργούς κλπ.
Επομένως, η ενημέρωση που είχαν τα μέλη της ΠαΔΕΕ, ανάμεσά τους πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, Βουλευτές και Γερουσιαστές, κινήθηκε στο υψηλότερο δυνατόν πολιτικό επίπεδο.  Να σημειωθεί ότι ταυτόσημης αντίληψης Κύριο άρθρο δημοσιεύουμε σήμερα στην ΡΗΡ.
mhvcnioxnn5435a364d9939

Ο ομογενής βουλευτής Σουηδίας κ. Σωτήρης  Δελής.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που μας απέστειλε ο κ. Δελής, με την οποία και γνωστοποιεί ότι  το σχετικό άρθρο της Panhellenic Post από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Αθήνα τα μέλη της ΠαΔΕΕ, το αναδημοσιεύει (σ.σ. τιμητικά για μας) στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Η Επιστολή Δελή
“Αγαπητε κε Μαλασπίνα,
Σαν μέλος του ΔΣ της ΠΑ.Δ.Ε.Ε, πανελλήνια ένωση Ελλήνων κοινοβουλευτικών της διασποράς, είχα την ευκαιρία τις τελευταίες 10 ημέρες να επισκεφτώ την Αθήνα και νησιά του βορείου Αιγαίου και έκανα επαφές με εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και τοπικούς παράγοντες των νησιών που επισκέφθηκα.
 
Ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν ήταν η επιστολική ψήφος της ομογένειας όπου σειρά ερωτήσεων τέθηκαν σε εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Δυστυχώς η κυβέρνηση στην πράξη αρνείται το δικαίωμα στην ψήφο από τις χώρες διαμονής μας και προτάσσουν διαρκώς εμπόδια προφανώς για μικροπολιτικούς λόγους.
 
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η επιστολική ψήφος είναι δικαίωμα και όχι χάρη. 
Η κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει χωρίς αντιρρήσεις και άλλες δικαιολογίες που δεν την τιμούν. Η άρνησή της είναι επίσης κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών.
 
Παραθέτω άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας PanhellenicPost.com με τις απόψεις των μελών της ΠΑ.Δ.Ε.Ε που αφορούν το θέμα.
 
Παρακαλώ στους φίλους Έλληνες εάν επιθυμούν να το διαδώσουν. 
 
Το Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε, στο οποίο σήμερα ανήκω, θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις του για την δικαίωση του αιτήματος της επιστολικής ψήφου των αποδήμων. Αυτό απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων της διασποράς.
Σωτήρης Δελης
Μέλος ΔΣ ΠΑ.Δ.Ε.Ε
fb Sotiris Delis
Member of Parliament
Committee on Foreign Affairs
Swedish Parliament”