Το κράτος της …Φρειδερίκης θυμήθηκε η Θ. Φωτίου!

Αθήνα.- Στον νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται και επισκέπτεται προνοιακά ιδρύματα του νησιού.

«Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση», δήλωσε η κ. Φωτίου και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχουν διαφάνεια, αξιοπρέπεια και εύκολες διαδικασίες για τον πολίτη.

Γι’ αυτόν τον λόγο, για πρώτη φορά, θα υπάρξει ένας νόμος για την πρόνοια και θα πιστοποιηθούν εκ νέου τα ιδρύματα. «Ο νέος νόμος πλαίσιο, που θα είναι νόμος του κράτους το 2017, θα αφορά όλες τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών (σ.σ. απροστάτευτα παιδιά, κακοποιημένα, ηλικιωμένους, άπορους, ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ, κ.λπ.). Θα είναι ένας νόμος πλαίσιο που θα ορίσει ξανά το ελληνικό προνοιακό κράτος. Από την αρχή», σημείωσε η κ. Φωτίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξηλώσουμε όλο το προηγούμενο κράτος. Θα ξηλώσουμε το κράτος …της Φρειδερίκης και των επιγόνων της», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς της, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλία Ζωγραφίδη. Νωρίτερα, η κ. Φωτίου επισκέφθηκε προνοιακά ιδρύματα του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα παραμείνει και αύριο στη Ρόδο, με σκοπό να επισκεφτεί και τα υπόλοιπα ιδρύματα.rr

News.gr