Δέκα τόνους λαθραίο οινόπνευμα «έπιασε» το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Αθήνα.- Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, διενήργησαν ελέγχους στον νομό Ηρακλείου σε επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών και κατάσχεσαν συνολικά από δύο επιχειρήσεις ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης 10.177 λίτρων, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες αλκοολούχων ποτών, καθώς και 3.000 λίτρα τσικουδιάς.

Ο εκπρόσωπος μίας επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται κατά προσέγγιση στο ποσό των 494.791 ευρώ.

Επίσης, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εμπορικά – τουριστικά καταστήματα σε περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 9.865 απομιμητικά προϊόντα (τσάντες, μπλούζες, υποδήματα, ρολόγια, αρώματα κ.λπ.).

Τονίζεται ότι από τους διενεργηθέντες ελέγχους στα εμπορικά καταστήματα, η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε ανέρχεται σε ποσοστό 90%. Επίσης, εντοπίσθηκε στην ελεύθερη ζώνη του λιμένος Ηρακλείου, κοντέινερ το οποίο περιείχε ποσότητα 7.266 απομιμητικών προϊόντων (υποδήματα, μπλούζες, τσάντες, βαλίτσες κ.λπ.). Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν.

Το ΣΔΟΕ θα είναι «παρών», όπου βρίσκεται το οικονομικό έγκλημα, όπως στο παρεμπόριο, στα λαθραία προϊόντα, στις απομιμήσεις, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ