Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος ότι θα μειωθούν χιλιάδες κύριες συντάξεις λόγω ΕΟΠΥΥ

 Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι έρχονται νέες μειώσεις για συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις.

Αφορμή είναι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να επιβάλει την παρακράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ σε κάθε κύρια σύνταξη των πολυ-δικαιούχων, κι όχι μόνο σε μία όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι θα δουν αύξηση στα χρήματα που λαμβάνουν, καθώς στο εξής η παρακράτηση υπέρ το ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται με βάση το πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό, κι όχι την «εικονική» σύνταξη, που είναι «πολύ μεγαλύτερη».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ακόμα πως το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία και διερωτήθηκε αν είναι δίκαιο όσοι λαμβάνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα οι πολυ-δικαιούχοι δεν κατέβαλαν εισφορά για το σύνολο του εισοδήματός τους, αλλά μόνο για μία σύνταξη.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότι με τις κινήσεις της κυβέρνησης προστατεύεται το 80% των συνταξιούχων, που έχει τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/322259/diapseudei-o-katrougalos-oti-tha-meiothoun-hiliades-kuries-sudaxeis/#ixzz4Gw86bTfS
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook