Πληροφορίες θέλουν τη Γερμανία να στέλνει στην Κρήτη πρόσφυγες

Αθήνα

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν στην Κρήτη από τη Γερμανία περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες που θεωρήθηκαν υπεράριθμοι στη Γερμανία.

Όπως ορίζει το Δουβλίνο 3, κάθε χώρα – μέλος της ΕΕ έχει δικαίωμα να στέλνει σε άλλο κράτος –  μέλος όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν στο Ηράκλειο και τα Χανιά αεροπορικώς από τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, αλλά τις διέψευσε κατηγορηματικά ο  εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης της κυβέρνησης Γιώργος Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες πληροφορίες».

Τα περι προσφύγων απο Γερμανία σε Κρήτη, παντελώς ανυπόστατα

Τη δημιουργία τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, για τη στέγαση συνολικά 2.000 ανθρώπων, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Τα κέντρα φιλοξενίας θα δημιουργηθούν αφού ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος.

Newsroom ΔΟΛ