Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή από όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας για Ελλάδα κάτω των $1.000

Τις προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Ασία προς την Ελλάδα, επιβεβαιώνει η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Scoot, να ξεκινήσει απευθείας δρομολόγια μεταξύ Σιγκαπούρης και Αθήνας από το καλοκαίρι του 2017.

Η κίνηση της θυγατρικής της γνωστής αεροπορικής εταιρείας Singapore Airlines της Σιγκαπούρης, αποκτά ευρύτερη σημασία καθώς αποτελεί το «ντεμπούτο» της στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, εισάγει στην Ελλάδα την αεροπορική συμμαχία Value Alliance, την οποία έχουν συγκροτήσει οκτώ εταιρείες χαμηλού κόστους της Ασίας.

Πρόκειται για τη συμμαχία στην οποία μετέχουν οι αεροπορικές εταιρείες Cebu Pacific, Jeju Air, Nok Air, NokScoot, Scoot, Tigerair, Tigerair Australia και Vanilla Air. Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συμμαχία κατατάσσεται τέταρτη παγκοσμίως καθώς διακινεί περί 47 εκατ. επιβάτες σε 25 χώρες και 175 προορισμούς.

Η εισαγωγή της Scoot στην ελληνική αγορά, αναβαθμίζει τη θέση του αεροδρομίου της Αθήνας ενώ, σύμφωνα και με εκτιμήσεις παραγόντων του χώρου, αναμένεται να ενισχύσει και τους δύο βασικούς παίκτες εσωτερικών δρομολογίων (Aegean και Ryanair). Και αυτό καθώς η πλειοψηφία των ταξιδιωτών που φθάνουν στην Ελλάδα από την Ασία συνδυάζουν διακοπές στην Αθήνα και αρκετούς νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το πρώτο απ’ ευθείας δρομολόγιο της Scoot από τη Σιγκαπούρη προς Αθήνα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2017 και η εταιρία δίνει την ευκαιρία σε ομογενείς και Αυστραλούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με πάμφθηνο εισιτήριο (λιγότερο από $1.000 με επιστροφή) καθώς ανακοίνωσε νέες πτήσεις από Μελβούρνη, Χρυσή Ακτή, Περθ και Σίδνεϊ με προορισμό την Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το δρομολόγιο από Σιγκαπούρη προς Αθήνα θα είναι το μεγαλύτερης διάρκειας δρομολόγιο που πραγματοποιείται από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (lcc) σε όλο τον κόσμο. Το ταξίδι θα διαρκεί 11 ώρες και η απόσταση που θα διανύεται κατά τη διάρκειά του φθάνει τα 10.000 χλμ.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές τη βδομάδα με αεροσκάφη νέας γενιάς Boeing 787-8 Dreamliner. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 02:00 τοπική ώρα και θα φθάνoυν στην Αθήνα στις 08:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Από την Αθήνα, οι πτήσεις θα αναχωρούν στις 12:00 (μεσημέρι) και θα φθάνουν στη Σιγκαπούρη στις 04:25 το πρωί της επόμενης μέρας.

Το αεροπλάνο θα διαθέτει 329 θέσεις, κατανεμημένες σε δύο κατηγορίες, Economy και Business Class.

Για να προωθήσει τις πωλήσεις θέσεων για το νέο της δρομολόγιο προς Αθήνα, η Scoot ανακοίνωσε μια ειδική περίοδο προσφοράς για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι 31 Αυγούστου 2016 (ώρα 23:59) και θα αφορούν ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 20 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017.

Η Scoot είναι θυγατρική της Singapore Airlines, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 και πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση στις 4 Ιουνίου 2012. Ο στόλος της απαρτιζόταν αρχικά από γιγαντιαία αεροπλάνα Boeing 777 και πραγματοποιούσε πτήσεις μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων προς την Κίνα και την Αυστραλία.

Σήμερα ο στόλος της αποτελείται από 12 υπερσύγχρονα Boeing 787 Dreamliner και πετά σε 21 προορισμούς.

πηγή:neoskosmos.com