Μπέρδεμα με την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη-Θα βραβευθεί χωριστά

Αθήνα.- Ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννας Κορακάκη, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του στο newsit.gr το παράπονό του, τονίζοντας ότι η 20χρονη αθλήτρια δεν προσκλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας πάντως, διέψευσαν πως η Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή (χάλκινο στα 10 μ. με αεροβόλο και χρυσό στα 25μ. με σπορ πιστόλι) δεν προσκλήθηκε στη βράβευση των Ελλήνων Ολυμπιονικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε προσωπικά με τον πατέρα της αθλήτριας, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι η Άννα Κορακάκη δεν μπορεί να παραστεί, καθώς βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Για το λόγο αυτό η βράβευσή της θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, μετά την επιστροφή της, στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Τάσος Κορακάκης, μιλώντας στο newsit.gr ενημέρωσε για την παράληψη να κληθεί η κόρη του και ο ίδιος ως προπονητής της στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα υποδεχθεί στη 1.00 μ.μ. τους Ολυμπιονίκες του Ρίο.

“Πριν φύγουμε από το Ρίο είπα στον κ. Κούβελο και στον κ. Κολυμπάδη αν η εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο γίνει πριν από την επιστροφή της Άννας από τις διακοπές της, να μας ενημερώσουν δυο ημέρες νωρίτερα για να προλάβει να επιστρέψει και να παραστούμε”, τόνισε και πρόσθεσε: “Δεν με νοιάζει ποιος ευθύνεται. Προφανώς, το αρχηγείο της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν κληθήκαμε”.

Ερωτηθείς αν ευθύνεται η Προεδρία της Δημοκρατίας ή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, απάντησε: «Αυτό έχει σημασία ή ότι δεν θα είμαστε εκεί;». Επίσης, εξήγησε ότι χθες, Τετάρτη (24.08.2016) επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο για να του πει τι έγινε: “Εμένα δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Εγώ πήρα. Ο κ. Καπράλος δεν φέρει καμία ευθύνη. Δεν ήξερε και μου είπε ότι ίσως επειδή έγιναν όλα εκτάκτως να είχαμε αυτή η παράληψη”.

Το newsit.gr επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Κορακάκη, τον οποίο και ρώτησε αν τον κάλεσε ο κ. Παυλόπουλος: “Είναι η ουσία του θέματος αν μίλησα με τον κ. Παυλόπουλο; Δεν μας ενημέρωσαν εγκαίρως, όπως είχα ζητήσει. Ο κ. Παυλόπουλος με πήρε τηλέφωνο 12 ώρες πριν από την εκδήλωση. Εξήγησα ότι δεν προλαβαίνει, επειδή είναι στη Γαλλία. Τα μεσάνυχτα και αφού είχα κινητοποιηθεί εγώ. Το έμαθα από τους δημοσιογράφους που με ρώτησαν αν θα είμαστε στο Προεδρικό Μέγαρο. Επεσα από τα σύννεφα!”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ