70χρονος Αμερικανός, προτίμησε τη φυλακή από τη …σύζυγο!

Κάνσας Σίτι, Κάνσας.- Ένας 70χρονος Αμερικανός, κάτοικος του Κάνσας, λήστεψε τράπεζα για να τον βάλουν φυλακή ώστε να… γλιτώσει από τη γυναίκα του, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο.

«Προτιμώ να είμαι στη φυλακή, παρά στο σπίτι», είπε ο Λόρενς Ριπλ στη σύζυγο του Ρεμέδιος, έπειτα από έναν καυγά που είχαν την Παρασκευή.

Ο 70χρονος Λόρενς Ριπλ ανέφερε στο δικαστήριο πως λήστεψε τράπεζα και έμεινε στο κτίριο περιμένοντας την αστυνομία ώστε να τον βάλουν φυλακή -όπως κι έγινε   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ο 70χρονος Λόρενς Ριπλ ανέφερε στο δικαστήριο πως λήστεψε τράπεζα και έμεινε στο κτίριο περιμένοντας την αστυνομία ώστε να τον βάλουν φυλακή -όπως κι έγινε (Φωτογραφία: Reuters )

Ο ηλικιωμένος λίγη ώρα αργότερα μπήκε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο Κάνσας Σίτι, όπου έδωσε σε ένα από τα ταμεία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως οπλοφορούσε κι απαιτούσε να του δώσουν χρήματα.

Αφού του δόθηκαν περίπου 3.000 δολάρια σε μετρητά, ο ληστής δεν έκανε καμιά προσπάθεια να διαφύγει – αντιθέτως, έμεινε μέσα στην τράπεζα, περιμένοντας να έλθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Εξήγησε στα όργανα της τάξης ότι δεν άντεχε πλέον τη συμβίωση με τη γυναίκα του. Τα κλοπιμαία επεστράφησαν στην τράπεζα και ο Ριπλ, όπως επιθυμούσε, φυλακίστηκε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό