Ελπίδες για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου

PHP ΣΧΟΛΙΟ: Αμυδρές ελπίδες διαφαίνονται για μια εξώδικη επίλυση του θέματος του ελληνικού σχολείου Μονάχου, ώστε να μην χαθεί το μοναδικό αυτό απόκτημα του ελληνισμού της Ευρώπης. Η ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη, που ήλθε με ολοκληρωμένη πρόταση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, έρχεται να επιβεβαιώσει το πόσο σημαντικό θεωρούν οι ξένοι την συνέπεια στα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα.  Δυστυχώς αυτό δεν είχε ισχύσει μέχρι σήμερα από ελληνικής πλευράς, γι αυτό και οι Γερμανοί απέσυραν την προσφορά του οικοπέδου και μαζί με το υπάρχον γιαπί επέστρεψαν στο Δήμο του Μονάχου.

monaxo-sxoleio-472x350-471x350

Η είδηση, όπως γράφτηκε στο Europolitis.eu έχει ως εξής:

Συνεπής φάνηκε αυτή τη φορά η ελληνική Πολιτεία καθώς με εντολή του Υπουργού Παιδείας εστάλη την περασμένη Πέμπτη (δυο μέρες πριν την συμφωνημένη ημερομηνία) ολοκληρωμένη πρόταση εξώδικης επίλυσης της υπόθεσης του ελληνικού σχολείου Μονάχου με εφαρμόσιμο και αξιόπιστο Χρονοδιάγραμμα.

Ο φάκελος στάλθηκε στις 6.9.16 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του υφυπουργού Παιδείας κ.Πελεγρίνη και του Διευθυντή Δημοτικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου κ.Μάρκβαρτ, ο τελευταίος εξήρε την συνέπεια -αυτή τη φορά- της ελληνικής Πολιτείας και άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το αίτημα καλοπροαίρετα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ/ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΕΠΙ ΥΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: Σχολείο Μονάχου