Ο ομογενής Καπινιάρης και η… παρέα του, με τα αστεία τους ενισχύουν με $20.000 τα παιδιά της Ελλάδας

Ήταν μία ιδέα που γεννήθηκε από ανάγκη. Όχι την ανάγκη του ομογενή κωμικού Γιώργου Καπινιάρη, στον οποίο ανήκει και η ιδέα, αλλά από τις ανάγκες των μη προνομιούχων της Ελλάδας που χτύπησε ανελέητα η οικονομική κρίση και για τις οποίες, όπως λέει ο Γιώργος, «άκουγε καθημερινά από παντού».

«Ταλαιπωρούσε καιρό το μυαλό μου η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Άρχισα να συλλογίζομαι τη δύναμη του χιούμορ. Ήξερα ότι ενώνει τους ανθρώπους και επειδή αυτό ξέρω να κάνω, είναι το μόνο που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να βοηθήσω» αναφέρει.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το It’s All Greek To Me comedy gala.

Λίγες ώρες αργότερα, έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διοργάνωση δύο φιλανθρωπικών παραστάσεων, ζητώντας από ομογενείς κωμικούς να οργανώσουν μαζί μία παράσταση τα έσοδα της οποίας θα μπορούσαν να διατεθούν για να βοηθήσουν με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο τους πατριώτες του στην Ελλάδα. Η έκκληση που, στη συνέχεια, έγινε πρόσκληση, είχε όντως ως βασικό της συστατικό το χιούμορ. Και για άλλη μία φορά, το χιούμορ κατάφερε να ενώσει, αφενός, τους συναδέλφους του και, αφετέρου, χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησαν τις δύο παραστάστεις του It’s All Greek To Me comedy gala (IAGTM), στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ και να συγκεντρώσει το ποσό των $20.000.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής που δημιουργήθηκε για τις παραστάσεις, Peter Ziggy, έδωσε στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ελλάδας «Πρόληψη» την επιταγή των $20.000 με τα χρήματα να διατίθενται για το πρόγραμμα «Διατροφή». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει γεύματα σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων έχουν κτυπηθεί άγρια από την κρίση και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους.

Ο ενθουσιασμός στη φωνή της Πένης Ντέμου, όταν μου ανακοίνωσε πόσα γεύματα η προσπάθεια των ομογενών κωμικών κατάφερε να εξασφαλίσει, ήταν ακράτητος, και αυτό σίγουρα αποδεικνύει ότι το χιούμορ δεν ένωσε για την επίτευξη του ευγενούς αυτού στόχου μόνο τον Γιώργο, την παρέα του και το κοινό του, αλλά και ομογενείς επιχειρηματίες, όπως την Πένι Ντέμου και τον γνωστό στην παροικία της Μελβούρνης επιχειρηματία, Τζιμ Ντέμο, οι οποίοι και έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Γιώργου Καπινιάρη.

Την πρωτοβουλία, αλλά και ευαισθησία των ομογενών κωμικών, εκτίμησε και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο ακούγοντας για τα χρήματα που απέφεραν οι δύο εκδηλώσεις του IAGTM, προσέφερε να τα διπλασιάσει, προσθέτοντας στην επιταγή «αγάπης» των $20.000 που επέδωσαν οι ομογενείς κωμικοί στον οργανισμό «Πρόληψη» άλλες $20.000.

Έτσι, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το χιούμορ, το ενδιαφέρον και τα αλληλέγγυα αισθήματα της ομογένειας στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, θα εξασφαλίσουν πάνω από 16.000 γεύματα για 110 περίπου Ελληνόπουλα που θα τους σερβίρονται επί καθημερινής βάσης στο σχολείο τους για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Δεν το πιστεύω, ότι τα καταφέραμε» είπε η Πένι Ντέμου, και δεν ήταν δύσκολο να διαπιστώσω στη φωνή της αυτήν την ικανοποίηση και περηφάνια που νιώθει ο καθένας μας όταν βοηθά τον συνάνθρωπο.

Η «ελληνική» παρέα του Γιώργου Καπινιάρη που ανέβηκε μαζί του στη σκηνή και με τα αστεία της θα σιτίζει για ένα χρόνο 110 Ελληνόπουλα, αποτελούνταν από τους κωμικούς Κατερίνα Βρανά, Άγγελο Τσαρούχα, Γιώργο Ζαχαρόπουλο και Κώστα Κίλια. Επειδή, όμως, όπως προαναφέραμε το χιούμορ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και τα αλληλέγγυα αισθήματα, που έπαιξαν, επίσης, το ρόλο τους, ενώνουν τους ανθρώπους, στην παρέα του Γιώργου συμπεριλαμβανόταν και ένας μη ελληνικής καταγωγής, αλλά γειτονικής με την Ελλάδα καταγωγής, ο κωμικός, τουρκικής καταγωγής διάσημος κωμικός της Αυστραλίας, Tahir.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που έβαλαν και αυτοί το «λιθαράκι» τους στο να γίνει η ιδέα του Γιώργου πραγματικότητα, ήταν η Πένι Ντέμου, ο Peter Ziggy, ο Γιώργος Μενίδης και ο Νίκος Μαργιολάκης και, όπως μάθαμε, όχι μόνο απόλαυσαν τη διοργάνωση των παραστάσεων αλλά ετοιμάζονται να το ξανακάνουν.

Αναμένουμε, λοιπόν, την επόμενη μεγαλόπνοη ερανική τους προσπάθεια με ενδιαφέρον.