Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Attica – Δημοσιοποίηση ζητεί η αντιπολίτευση

Αθήνα. – Remake της υπόθεσης Κοσκωτά χαρακτηρίζουν στην αντιπολίτευση την υπόθεση της Attica Bank, με το πόρισμα των ελεγκτών της Τραπέζης της Ελλάδος για την Attica να αναμένεται να σταλεί σήμερα Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Σταυρός Θεοδωράκης μέσω του ΣΚΑΪ, ζήτησαν να δοθεί στη δημοσιότητα το επίμαχο πόρισμα, αλλά σταλεί και στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, το πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε αφορά την περίοδο 2014 – 2015, ενώ δεν είναι γνωστό αν σε αυτό περιλαμβάνονται και ευρήματα παλαιότερου πορίσματος που αφορά την περίοδο από το 2012 έως και τις αρχές του 2014, στο οποίο είχαν εντοπιστεί σειρά ζητημάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Καθημερινή της Κυριακής η Attica Bank ήδη από τα τέλη Μαρτίου εμφάνιζε «κόκκινα» δάνεια 57%, όταν ο μέσος όρων των άλλων τραπεζών διαμορφωνόταν στο 45%, ενώ αυτός ο δείκτης έχει φτάσει πλέον στο 60%.

Με την συγκεκριμένη τράπεζα όπως έχει αποκαλυφθεί, διατηρεί προνομιακές σχέσεις π επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος επικαλέστηκε τα βοσκοτόπια φίλου του στην Ιθάκη, και μάλιστα με υπερτιμημένη την άξια τους, για να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που θα δώσει για την τηλεοπτική άδεια. Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έλαβε δάνεια από την Attica Bank που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ από το 2011 έως το 2014.

Πάντως, την Κυριακή ο πρωθυπουργός έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τον κύριο Καλογρίτσα λέγοντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές, όπως και να λέγεται, δεν έχει να πληρώσει θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο»

«Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια» σχολίασε δηκτικά από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε τον ευτελισμό αυτή της διαδικασίας. Εγείρονται πλέον πολύ ουσιαστικά ζητήματα στον έλεγχο των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, και πρέπει να ελεγχθούν αμέσως από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής» επισήμανε. Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τρίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά, θα επιστρέψει την αρμοδιότητα για τη χορήγηση των αδειών στο ΕΣΡ, και επί των ημερών της δεν πρόκειται να υπάρξει αριθμητικός περιορισμός για τα κανάλια που θα εκπέμπουν. Είπε ακόμη ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν όσα έγινε τέλη της δεκαετίας του ‘80 με την υπόθεση Κοσκωτά».

Μιλώντας στον σταθμό μας ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδας να στείλει το πόρισμα για την Αττικής στη Βουλή. «Να δούμε λοιπόν και ποιοι είναι οι φίλοι του νέου καθεστώτος που συνεχίζουν να παίρνουν θαλασσοδάνεια» παρατήρησε μάλιστα. Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «ακούγονται πολλά για το ρόλο τη Τράπεζας Αττικής, η οποία μπορεί να παίζει σήμερα το ρόλο που έπαιζε μια άλλη τράπεζα στο παρελθόν, την εποχή του Κοσκωτά».