Διάλεξη του προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε. στον Ασπρόπυργο

Αθήνα.- Ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής, της Πολιτείας Νιού Χαμπσάιρ (New Hampshire) των Η.Π.Α, Θωμάς Κατσιαντώνης (Tom Katsiantonis) θα δώσει διάλεξη  στο ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου, την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Θέμα της διάλεξης «Η άσκηση Εθνικής Πολιτικής, μέσω του δικτύου των Βουλευτών ελληνικής καταγωγής, ανά τον κόσμο. Η αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων, όπως το Προσφυγικό, τα Μνημόνια, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, και ο ρόλος τους, στην προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκών εξελίξεων για την Πατρίδα μας».

pakatsiantonis2

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) Θωμάς Κατσιαντώνης με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης είναι ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που είναι ανεξάρτητη, μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία του εθνικού Κέντρου και λειτουργεί με τη στήριξη και συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων. Η Πα.Δ.Ε.Ε. έχει σκοπό τη δικτύωση και τη συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους. Η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, σε θέματα που αφορούν στους ανά τον κόσμο Ομογενείς, καθώς και με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ([1] της Βουλής των Ελλήνων.
Σήμερα, η Πα.Δ.Ε.Ε έχει διακόσια (200) μέλη, προερχόμενα από είκοσι εφτά (27) χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Σε αυτά περιλαμβάνονται πρώην Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων, Υπουργοί, Βουλευτές και Γερουσιαστές, ελληνικής καταγωγής, εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα, σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Κατσιαντώνης είναι Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς. Και οι δύο γονείς του γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ο πατέρας του Νίκος, κατάγεται από το χωριό Αργυρινό Κοζάνης και η μητέρα του Έλλη, από την Ελασσόνα Λάρισας. Η σύζυγός του Χρυσούλα γεννήθηκε στην Ελασσόνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έχουν δύο παιδιά. Ο κ. Κατσιαντώνης γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, του New Hampshire. Οι γονείς του επαναπατρίστηκαν όταν ήταν 7 ετών, αλλά επέστρεψαν στις ΗΠΑ, όταν ο ίδιος ήταν 17 ετών. Στα 29 του χρόνια ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής με τους Δημοκρατικούς και εξελέγη για πρώτη φορά το 2008.

ΚΛΙΝΤΟΝ-ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ-350x210

Ο Πολιτειακός βουλευτής του ΝΗ κ. Θωμάς Κατσιαντώνης με την υποψήφια Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κα Χίλαρι Κλίντον

Ο κ. Κατσιαντώνης, διαδέχτηκε στην προεδρία της Πα.Δ.Ε.Ε. τον πρώην Βουλευτή της Βικτώριας, της Αυστραλίας, κ. Γιάννη Πανταζόπουλο, πριν ένα χρόνο περίπου, ενώ θήτευσε ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης τα τελευταία έξι (6) χρόνια.

Η διάλεξη, του κ. Κατσιαντώνη, θα δοθεί στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου, του Δήμου Ασπροπύργου (Αλ. Παναγούλη 13, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης), την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, στις 11:00. Εν συνεχεία, ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής θα απαντήσει σε ερωτήματα, που θα τεθούν από το ακροατήριο.