ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Για δες φίλε μου γυρίσματα που έχει ο καιρός!

Να έρχεται η Αριστερά και να κάνει πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα Κανάλια!

Να λέει, δηλαδή, ποιος Έλληνας ή και ξένος (!) έχει περισσότερα χρήματα; Ποιος Έλληνας ή και αλλοδαπός (!) είναι περισσότερο πλούσιος;

Ε, σ΄αυτόν θα δώσω τηλεοπτική άδεια!

Έχει μία λογική το πράγμα, αν το καλοσκεφθείς. Διότι το πλούσιο κανάλι θα κάνει πλούσιες εκπομπές! Να τις βλέπει το πόπολο και να ξεχνάει τη μιζέρια του!

Και επειδή ως πλούσιος ο καναλο-επενδυτής του ΣΥΡΙΖΑ-καθεστώς δεν μπορεί να τον αφήσουμε να χάσει τα λεφτά που επενδύει, του εξασφαλίζουμε «κέρδη πολλά και εισόδημα μεγάλο» μειώνοντας τον αριθμό των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών στους τέσσερις!

‘Ετσι πετυχαίνουμε μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Από τη μια φαίνεται να τον «τιμωρούμε» να πληρώσει περισσότερα, ώστε να χειροκροτήσει το φιλοθεάμων κοινό, και,  από την άλλη, του εξασφαλίζουμε μεγαλύτερο κομμάτι από τη «διαφημιστική πίτα»! Δηλαδή, περισσότερα κέρδη, να ικανοποιηθεί και αυτός!

Τον απλό απόδημο, όμως, που έφερε τον ιδρώτα του από την ξενιτιά και τον επένδυσε στην πατρίδα σε φωτοβολταϊκά, του τα φάγαμε μέχρις δεκάρας! Ε, αυτός ας πρόσεχε! Τους πλούσιους τους προσέχουμε εμείς! Τι να προκάμει πια και τούτη η κυβέρνηση;

Ό,τι μπορεί κάνει. Και με το παραπάνω. Και αριστερόστροφα! Και μνημόνιο μας έφερε, και θεσμούς μας εξασφάλισε και  το …επάρατο ΔΝΤ αγωνίζεται να πείσει να μην φύγει από την Ελλάδα!!! Μέχρι και τον Πρόεδρο της Αμερικής ετοιμάζεται να υποδεχθεί «μετά βαΐων και κλάδων»!

«Πως οι δρόμοι εβωδάνε με βάγια στρωμένοι»! Κι αυτό αριστερός ποιητής το έγραψε. Αυτός, όμως, ονειρευότανε «ένα κόκκινο σπίτι σ αβλή με πηγάδι»… Ε, ας πρόσεχε κι αυτός, όσο ζούσε!

Που να βρει ο Αλέξης σπίτι «σ΄ αβλή με πηγάδι»; Βρήκε το Μαξίμου, τρύπωσε και μια χαρά βολεύτηκε. Εμείς πως θα βολευτούμε δεν ξέρουμε! Βολεύτηκε εκείνος, ξεβόλεψε εμάς όλους. Με την ελπίδα του, που ξεστράτησε. Με το όραμά του,  που ξεθώριασε. Και αγωνίζεται για τα δίκια του κοσμάκη! Σκεφθείτε, δηλαδή, να μην αγωνιζόταν!

Τόσο πολύ αγωνίζεται, που δεν χρειάζεται ο φτωχός συνταξιούχος πια να βγαίνει στους δρόμους όπως επί «επάρατης»! Τους λέει, καθίστε, βρε, σπίτι!  Στη ζεστασιά σας!

Δεν έχει σημασία ότι κανένα σπίτι πια δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο για να ζεσταθεί! Και τι να το κάνουμε, άλλωστε, το πετρέλαιο; Να ζεστάνουμε τι; Σε λίγο θα μας πάρουν και το σπίτι!..

Γι αυτό οι συνταξιούχοι τρέχουν στο Μαξίμου, για να ζεσταθούν! Και τους υποδέχονται οι κλούβες! Άνευ Βαΐων και κλάδων, αυτούς! Βλέπετε το Μαξίμου ούτε «κόκκινο σπίτι» είναι, ούτε «αβλή με πηγάδι έχει»! Μόλις και με το ζόρι χωράνε στην αυλή του οι πολυτελείς τους λιμουζίνες!..

«Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνος μπρος, χρόνια μετά…
Η ύπαρξή σου σε σκοτάδι όλο πηχτότερο βουτά.
Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Αχ, πούσαι, νιότη, πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος
»!

Κι αυτό ο ίδιος ποιητής το έγραψε…  Ο Κώστας Βάρναλης.

ΥΓ: Ίσως προσέξατε πως ο Νίκος Παππάς έχει …πολλαπλασιάσει τις εμφανίσεις του στον “Σκάι” μετά το διαγωνισμό…

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε