Επιμένει η Κυβέρνηση για τα κανάλια

Αθήνα.- «Ναι σε όλα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας στο αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» και όχι «κατάργηση», για τον νόμο Παππά.

«Και θα επιμείνουμε στον όρο αναστολή και θα φέρουμε και μια ρύθμιση η οποία θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή», δήλωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Θέλω να θυμίσω τον νόμο 4339/15 τον ψήφισαν εντελώς τα κόμματα της συμπολίτευσης και σε αρκετά άρθρα και κόμματα της αντιπολίτευσης. Από τα άρθρα αυτά τα 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Γυρίζουμε σε έναν νόμο του οποίου η ψυχή και η καρδιά έχει ψηφιστεί και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και εδώ βρίσκεται η βάση των συναινέσεων, οι οποίες έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στη Διάσκεψη των Προέδρων», ανέφερε ο υπουργός.

«Δεν πέφτει λοιπόν ο νόμος Παππά. Δεν προσεβλήθη η διάταξη, η οποία έλεγε ότι το ΕΣΡ κάνει προκήρυξη ή κάνει τον διαγωνισμό. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Εγώ αισθάνομαι ότι στην όλη διαδικασία μπήκε ένα φρένο, αλλά αυτή η διαδικασία έχει ρυμουλκήσει όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής», τόνισε ο κ. Παππάς και συνέχισε ότι δεν μετάνιωσε για τη ρύθμιση στον νόμο Παππά. Δεν μετάνιωσα γιατί είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί. Αυτή τη στιγμή δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να δοθούν τηλεοπτικές άδειες».

«Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εμείς διοργανώσαμε έναν διαγωνισμό που εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το ελληνικό δημόσιο», είπε ο κ. Παππάς. «Το ζήτημα όμως του τιμήματος μπαίνει στον νόμο τελευταίο, αφού ο υποψήφιος πληροί όλες τις υπόλοιπες ποιοτικές προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα εάν επιμείνει η Νέα Δημοκρατία στην πλήρη κατάργηση του νόμου ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες έχουν περάσει πάλι στο ΕΣΡ, η Ν. Δ. δεν μπορεί να διεκδικήσει να συγκυβερνήσει δια του θεσμικού εκβιασμού και δια της αποστασιοποίησης της από την υποχρέωση να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Ειδικά σε αυτό το θέμα θέλει να νομοθετήσει η ΝΔ. Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ» είπε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση και τη Δευτέρα θα είναι μια προσπάθεια εκτροπής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή παρανομούμε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. «Θα είναι πάρα πολύ αρνητικό. Θα είναι μία ακραία έκφραση μίας προσπάθειας συνολικής αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής από τη ΝΔ, με τη χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει η συνταγματική πρόβλεψη για τα 4/5».

Δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας από την πλευρά της ΝΔ, είναι δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εάν υπάρξει εμπλοκή θα πρέπει να δώσουμε μια προσωρινή λύση, ανέφερε ο υπουργός.

«Θα δω τι θα απαντήσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή», τόνισε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι θα υπάρξει και τίμημα, αλλά και πως η κυβέρνηση θα επιμείνει στον αριθμό τέσσερα που είναι και η άποψή της.

ΝΔ: Αμετανόητος ο Παππάς

Επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά με αφορμή την συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, εξαπολύει με ανακοίωσή της η ΝΔ.

 Όπως τονίζει:

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση. Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών.
Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση».