Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Αθήνα.- «Με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία» είναι ο τίτλος του άρθρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύεται το Σάββατο στο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.

«Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και προσθέτει εμφατικά: «Η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

«Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει», διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

«Αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα» τονίζει δε, αφήνοντας υπαινιγμούς για την αντιπολίτευση.

Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης, συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο».