Πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα, άρχισε την αναδίπλωση ο Τραμπ!

Ουάσινγκτον.- Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραπμ σημείωσε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διατηρήσει μεγάλο κομμάτι του προγράμματος για την υγεία του απερχόμενου Προέδρου Ομπάμα.

Αναλυτικά σε σχετική ερώτηση από τη Wall Street Journal για το πρόγραμμα που θα σχεδιάσει ώστε να αντικαταστήσει το λεγόμενο πρόγραμμα Obamacare το οποίο στην προεκλογική του εκστρατεία είχε κατακεραυνώσει ο Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε για ακόμη μία φορά απαντώντας: «υπάρχουν τμήματα του προγράμματος τα οποία πραγματικά μου αρέσουν και θα τα διατηρήσουμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε σημειώνοντας: «Το σχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ως 26 ετών να ασφαλίζονται από τους γονείς τους εάν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και η νομοθεσία που απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρείες να αρνούνται ασφάλιση σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, μου αρέσουν πολύ και θα τα διατηρήσουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία αν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η θέση μου είναι πως η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία. Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ.