Προεκλογικού χαρακτήρα περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:00 (ώρα Ελλάδος)

Αλεξανδρούπολη.- Για σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται και θα καταστήσουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ισχυρό διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του νωρίς το πρωί στο λιμάνι της πόλης, από όπου ξεκίνησε τη σημερινή περιοδεία του στη Θράκη.

“Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη θέτουν την ακριτική περιοχή στο επίκεντρο της προσπάθειας δημιουργίας μιας εξωστρεφούς οικονομίας” τουίταρε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημείωσε ότι προχωρά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. “Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών,εμπορίου και ενέργειας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ”.

Τα έργα στην Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και θα αναπτύξουν την οικονομική δυναμική της Θράκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά, στις 11:00, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12.15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στη 1 μ.μ. το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”.

Στις 2.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 2:45 μ.μ. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη”, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο “Arcadia”.

Νότα προεκλογικού χαρακτήρα

Στόχος του ταξιδιού είναι, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να τονιστεί η προσήλωση της κυβέρνησης στο ρόλο της περιφερειακής ανάπτυξης «και της βελτίωσης της ποιότητας και του βιοτικού επιπέδου στη Θράκη για την ευημερία των πολιτών χωρίς διακρίσεις, καθώς αυτό αποτελεί την καλύτερη θωράκιση της περιοχής».

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη μία ημέρα πριν την άφιξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ανακοίνωσε τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ωστόσο, η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου, μία ημέρα μετά την έμμεση «απειλή» εκλογών με αποδέκτες κυρίως το σκληρό πυρήνα πέριξ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την αξιολόγηση και το χρέος, προσδίδει αναπόδραστα μία νότα προεκλογικού χαρακτήρα.

Κυβερνητικά στελέχη πάντως αναφορικά με τη σκόνη που σηκώθηκε από την αναφορά του πρωθυπουργού ενώπιον της ΚΟ σε κίνδυνο εκλογών και πολιτικών αναταράξεων, διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά πως οι εκλογές αποτελούν το αποκορύφωμα της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το ποντάρισμα στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, χρέος και ποσοτική χαλάρωση.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

 

Στις 14:00 θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 14:45 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.