Σειρά επαφών του Κυρ.Μητσοτάκη στα Ιωάννινα

Ιωάννινα.- Διαδοχικές συναντήσεις στα Ιωάννινα έχει από το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ήπειρο.

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος υποδέχτηκε στις 8:30 το πρωί τον κ. Μητσοτάκη στα γραφεία της Μητρόπολης. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ο μητροπολίτης είπε πως «είστε ένα ελπιδοφόρο πρόσωπο», ενώ προηγουμένως ανέφερε πως γνωρίζονται από παλιά, από τον Αγ.Παντελεήμονα, την εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βοηθούσε το ανθρωπιστικό έργο της ενορίας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους δημάρχους της Ηπείρου. Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη, δωρίζοντας του ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό της Ρωσίας και την προσφορά του στο Έθνος, έκδοση της Περιφέρειας Ηπείρου με αφορμή το έτος Ελλάδα-Ρωσία. Ακολούθησε ενημέρωση από τον περιφερειάρχη για τα έργα υποδομών στην Ήπειρο και στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Ο κ. Καχριμάνης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Κύριε πρόεδρε, το 70% των Ελλήνων συμφωνούμε σε όλα. Σας δίνετε η ευκαιρία, να κάνετε την Εθνική Ελλάδος. Να ανοίξετε το κόμμα. Να δεχθείτε όλον αυτόν τον κόσμο».

Τη φράση του περιφερειάρχη υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του αμέσως μετά, λέγοντας πως «αυτή την Εθνική Ελλάδος να την εκφράσουμε με άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, σε νέες ιδέες, ώστε η νέα κυβέρνηση να εκφράσει τη σιωπηρή κοινωνία σε όλα τα επίπεδα». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η «νέα κυβέρνηση θα γίνει πολύ πιο σύντομα, από όσο κάποιοι νομίζουν και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ