ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Είπε να κάνει ένα καλό ο άνθρωπος, από τη μύτη του το βγάλανε! Δηλαδή τι ένα, μισό καλό! Για τον Αλέξη λέμε και τα ψιχουλάκια προς τους «μη έχοντες» συνταξιούχους των 850 Ευρώ! Διότι οι «κατέχοντες» 851 ευρώ σύνταξη, είναι προνομιούχοι και δεν δικαιούνται ψιχίων, ακόμη και στην περίπτωση που έχουν από δυο-τρία  ανήλικα παιδιά!..

Τώρα θα πείτε, οι δανειστές ξεσηκώθηκαν και φωνασκούν που δίνει στους μισούς. Σκέψου να έδινε σε όλους! Μπα, δε βαριέστε. Τον ίδιο σαματά θα έκαναν και τότε! Αλλά τότε ο Αλέξης θα είχε συντάξει όλους τους  συνταξιούχους, και όχι τώρα που οι μισοί υποβλέπουν τους άλλους μισούς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ βγαίνουν στους δρόμους γιατί αντί για 13η Σύνταξη, θεσμοθετημένη, που τους είχε υποσχεθεί, τους πέταξε ένα κόκαλο να το δαγκώσουν κάποιοι για να μην …γαβγίζουν!

Και θέλει, λέει,  να κάνει και ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή! Δηλαδή τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές; ΝΑΙ να δώσουν ψίχουλα στους ΜΙΣΟΥΣ συνταξιούχους;  Εγώ λέω να ψηφίσουν ΟΧΙ, να δώσει 13η σε ΟΛΟΥΣ!

Τι να κάνει, όμως, ο έρημος! Είπαμε. Ο πνιγμένος απ΄ τα μαλλιά του πιάνεται. Πόσο ν’ αντέξει δίχως ανάσα στον πάτο του βαρελιού;  Προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι! Προς τα «μέσα» παριστάνοντας τον «παλληκαρά» που αψηφά τους δανειστές και ελεεί το λαό του! Προς δε τους «έξω»  αφού έτσι κι αλλιώς η αξιολόγηση ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όσο δεν κάνει  ΟΛΑ  όσα έχει υπογράψει, σηκώνει «μπαϊράκι»!

Κάπως έτσι οραματίζεται ο Αλέξης «να αλλάξει την Ευρώπη»!  Αλλά η  Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν από μόνοι τους! Δεν περιμένουν κανέναν Αλέξη!  Σε λίγο, η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» της Ελλάδος, θα μείνει «η μόνη αριστερή κυβέρνηση» της Ευρώπης!  Έως τις εκλογές…

Μετά, θα γελάσει κάθε πικραμένος, μέχρι και ο Ζουράρις! Που «θυσιάζει» μερικά νησιά για να «σώσει» τη γλώσσα! Και ποια γλώσσα; Αυτή που μιλάει ο ίδιος; Αυτή είναι κατανοητή μόνον από τον …εαυτό του!  Απορώ, δηλαδή, στο ΣΥΡΙΖΑ τον καταλαβαίνουν όταν μιλάει; Δεν λέω για τους ΑΝΕΛ. Εκείνοι έχουν τον Τέρενς Κουίκ που τους τα μεταφράζει!

Τον Τέρενς Κουίκ να δω ποιος θα τον μεταφράσει, να τον καταλάβουν οι ομογενείς! Που θέλει να τους «τσουβαλιάσει» όλους μέσα στο (ανύπαρκτο) ΣΑΕ! Και τι είναι καλέ το ΣΑΕ;  Η ΕΟΝ του Μεταξά που έπρεπε όλοι οι μαθητές να είναι υποχρεωτικά μέλη της;

Εδώ ο Χριστός είπε «όστις θέλει». Σιγά μη βάλουν και υποχρεωτικό χαράτσι κάθε χρόνο  στην ομογένεια υπέρ ΣΑΕ, για να στήσουν  το «αυτοχρηματοδοτούμενο»!..

Α, ναι, “επαγγελματίες πατριώτες”, αποκλείονται! Αυτοί, τουλάχιστον θα γλιτώσουν το «χαράτσι»!