ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Συμφωνούμε αλλά και Διαφωνούμε κ. Ζουράρι!

melissa1-90x901Είπε ο Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για την παιδεία των Ομογενών, Κώστας Ζουράρις, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση:  «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν”.

 

melissa1-90x901ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με το πρώτο ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με το δεύτερο. Και ρωτάμε: Γιατί πρέπει να συμβεί το πρώτο για να αποφύγουμε το δεύτερο; Εμείς και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας θέλουμε και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας επιζητούμε διακαώς.

 

melissa1-90x901Είπε και κάτι άλλο ο κ. Υφυπουργός Παιδείας: «Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση». «Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν», πρόσθεσε.

 

 

melissa1-90x901ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ως προς τη διαπίστωση. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ως προς τη στόχευση: Η απειλή κατά της ελληνικής γλώσσας εκπορεύεται -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εκτός συνόρων Ελληνισμό, ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Ασκεί την “τσιγκουνιά” του όλη στους δασκάλους και στα βιβλία που πρέπει να φθάνουν στην Ομογένεια!  Και, αντί να κάνει διαρκή εκστρατεία να προσελκύσει το ενδιαφέρον για τη γλώσσα μας των παιδιών των ομογενών, με κίνητρα, δασκάλους και κατάλληλα βιβλία, λειτουργεί ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ακόμη και για όσους νέους αυτοβούλως επιθυμούν να διδαχθούν τα ελληνικά!