ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Γλώσσα, Στόχοι και Αστοχίες!

melissa1-90x901Καλά, δεν ξέρουν, δεν ρωτάνε; Γιατί προτιμούν να εκτίθενται με αστοχίες;  «Παγκόσμια» Ημέρα επειδή εμείς το αποφασίσαμε;  Κι έπειτα, τι τους πείραζε η 20 Μάη; Θα πείτε ότι και οι προηγούμενες  τρεις! Η ιδέα ήλθε από την Ιταλία  για το Δεκέμβρη του 2014, Μετά έγινε Οκτώβρης 2015. Μετά Μάης  2016 και τώρα Φεβρουάριος 2017! Τώρα, ό,τι δεν έκαναν μέσα σε δύο ολόκληρα χρόνια, υπόσχονται να το κάνουν μέσα σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ!

 

melissa1-90x901Δυστυχώς το έχουμε ξαναπεί.  Στην Ελλάδα όταν αλλάζουν κυβερνήσεις αλλάζει το σύμπαν. Όταν αλλάζουν υπουργοί, αλλάζουν τα πάντα γύρω τους σε ακτίνα υπουργείου, Γραμματειών μέχρι και …συνοικιακών καφενείων (εκεί που συγκεντρώνονται οι πολιτικοί τους φίλοι…)!!  Σκεφτείτε τώρα τι γίνεται όταν αλλάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!  Ε,  εμείς και κυβέρνηση αλλάξαμε το 2015 και Πρόεδρο Δημοκρατίας!

 

melissa1-90x901Αρχικά θέλαμε να θεσμοθετήσουμε την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού με Προεδρικό Διάταγμα. Μετά κάποιοι αποφάσισαν να φέρουν Νόμο στη Βουλή. Τους πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να καταλάβουν ότι «εδώ είναι Ελλάδα». Και ότι το απλούστερο δεν είναι πάντα και ευκολότερο!   Και ξαναγύρισαν στην ΚΥΑ, δηλαδή στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, τουτέστιν πάλι σε προεδρικό Διάταγμα!

 

melissa1-90x901Κάποιοι Σύμβουλοι σκέφθηκαν να αλλάξουν την αρχική ιδέα. Να την περιορίσουν σε «Ημέρα ελληνοφωνίας». Τους πείραξε το «Ελληνικής Γλώσσας» και «Ελληνικού Πολιτισμού».  Την αντίθετη άποψή μας  την έχουμε γράψει.   Ας το ξανασκεφθούν.