Έφυγαν από τις ΗΠΑ οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν

Εγκατέλειψαν την Ουάσιγκτον, οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τη Ρωσική πρεσβεία στην αμερικανική πρωτέύουσαΤο πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την υπηρεσία ενημέρωσης της πρεσβείας, μετέδωσε ότι “Το αεροπλάνο απογειώθηκε, όλοι έχουν φύγει,” .

Ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών υπόπτων για την άσκηση κατασκοπείας, ενώ επέβαλε περιορισμούς σε δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, στον απόηχο της υπόθεσης των υποκλοπών κατά οργανισμών και προσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απέλαση Αμερικανικών διπλωματών από τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι θα καθορίσει τη στάση του, επί τη βάσει των ενεργειών του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιδιώκει να έχει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και υπόσχεται να τη δημοσιοποιήσει “αύριο ή μεθαύριο” σύμφωνα με το CNN.

Σε πάρτι που έγινε για την Πρωτοχρονιά στο θέρετρο Mar-A-Lago στη Φλόριντα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι είναι δυνατό να υπάρχει εμπλοκή ενός άλλου ενόχου, εκτός της Ρωσίας στην υπόθεση αυτή.

“Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Επίσης γνωρίζω πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι γι’ αυτό δεν πρέπει να είναι σίγουροι για την κατάσταση,” είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει την απόρρητη πληροφόρηση που γνωρίζει ο ίδιος απάντησε: “Θα μάθετε την Τρίτη ή την Τετάρτη.”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ