Τουρκία: Ισχυρισμοί ότι σε ελληνικό νησί διέφυγε ο μακελάρης της Πρωτοχρονιάς

Η τουρκική εφημερίδα Aksan επιμένει ότι οι δράστες του μακελειού είναι δύο και ότι ο δεύτερος δράστης διέφυγε με ταξί από το σημείο της επίθεσης.

 Σε ελληνικό νησί υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αksan ότι διέφυγε μετά την τρομοκρατική επίθεση ο δράστης που σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

H εφημερίδα λέει πως ο δράστης διέφυγε με φέριμποτ από την αποβάθρα Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης, πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα και από εκεί πήγε στο Μπαλικεσίρ. Στη συνέχεια έφτασε στις ακτές του Αιγαίου και πέρασε σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά όπου και πιθανολογείται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται.

Επιπλέον, η τουρκική εφημερίδα επιμένει ότι οι δράστες είναι δύο ότι ο δεύτερος δράστης διέφυγε με ταξί από το σημείο της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε νωρίτερα πως ο Βεγίσι Καϊνάκ είναι κατά πάσα πιθανότητα Ουιγούρος. Οι Ουιγούροι είναι τουρκογενής εθνική ομάδα που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία.

Ο ίδιος είπε ότι έχουν εντοπιστεί οι πιθανές τοποθεσίες από τις οποίες έχει περάσει αλλά και πιθανές διασυνδέσεις του ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει φύγει στο εξωτερικό προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πιο πιθανό να ευοδωθούν.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Βεγίσι Καϊνάκ συμπλήρωσε ότι ο δράστης ενήργησε μόνος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αλλά ίσως είχε λάβει βοήθεια από άλλους.