Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων η Ρούπα

Αθήνα.- Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στα νότια προάστια της Αττικής. Ενεργοποιήθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της, ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη και την μεταγωγή της στην αρμόδια Εισαγγελία ενεργοποιούνται πλέον οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Το ανήλικο παιδί της μεταφέρθηκε στο Παίδων  με απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί αίτημα των συγγενών και του δικηγόρου της που ζητούν άμεσα να δωθεί η επιμέλεια είτε στην αδελφή της Ρούπα, είτε στη μητέρα της.

Η ίδια, όπως και ο Ν.Μαζιώτης δήλωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας, ώστε να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενείς της πρώτης.

Σε δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδερφή της έξω από τη ΓΑΔΑ, η Πόλα Ρούπα δηλώνει «εχθρός του συστήματος» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βάζουν το παιδί μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη βρέθηκαν χΧειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Πιθανότατα η Ρούπα και οι συνεργοί της ή σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ή σκόπευαν να τους επικαλεστούν σε προκηρύξεις.

Newsroom ΔΟΛ