Κακοκαιρία: Ενας νεκρός στη Ναύπακτο -Παγιδευμένα ΙΧ στην Αθηνών -Πατρών

Φονικό αποδεικνύεται το κύμα χιονιά που σαρώνει τη χώρα καθώς ένας 77χρονος που είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου πιθανότατα από υποθερμία.

Ο άνδρας αγνοούνταν από την Παρασκευή, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του. Υστερα από ώρες ερευνών, ο 77χρονος εντοπίστηκε και εξήγησε πως είχε χάσει τον προσανατολισμό του λόγω του χιονιά όταν βγήκε το πρωί από το σπίτι του.

Για προληπτικούς λόγους είχε μεταφερθεί για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να είναι σώος και να ελέγχεται για προληπτικούς λόγους, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του από υποθερμία.

Στο μεταξύ, ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Πατρών στο ύψος του Αιγίου, με δεκάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί καθώς δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την χιονόπτωση έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών να είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό, ενώ στη νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, η πυκνή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τη διέλευση των οχημάτων, και δεκάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα έχει εγκλωβιστεί και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να εγείρονται φόβοι για πολύωρη παραμονή των οδηγών σε συνθήκες ψύχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχήματα έχουν παγιδευτεί εδώ και τουλάχιστον 2 ώρες, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, οιοδηγοί εκφράζουν ανησυχίες ότι αν δεν δεν περάσει εκχιονιστικό θα αποκλειστούν από το χιόνι.

Προβλήματα παρατηρούνται και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ με το best.gr, να ενημερώνει ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πάτρα- Αθήνα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των προβλημάτων στην εθνική στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού, επιστρέφουν στην Πάτρα.

iefimerida.gr