Ήττα της ΑΕΚ από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-2

Αθήνα
Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στην παγωμένη αρκαδική πρωτεύουσα, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) δεύτερης αγωνιστικής και έληξε με νίκη 3-2 των Πελοποννήσιων.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 0-1 του Πέκχαρτ (36΄) με τους Στανισάβλιεβιτς (49΄) και Ιγκόρ Σίλβα (66΄), ο Τσέχος επιθετικός σκόραρε δύο λεπτά αργότερα το τέταρτο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, αλλά η Ένωση δεν κράτησε το βαθμό καθώς στο 81΄ ο Τσουκαλάς χάρισε τους βαθμούς στην ομάδα του. Η ΑΕΚ, που ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2016 (0-1 με ΠΑΟΚ στην Τούμπα) έχασε με κόκκινη κάρτα τον Βράνιες στο 71΄, στο ντεμπούτο του Βόσνιου με τα κιτρινόμαυρα.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο στο πρώτο 20λεπτο, λόγω και του χιονισμένου αγωνιστικού χώρου, αλλά μετά το 25΄ το παιχνίδι… άναψε. Στο σημείο εκείνο ο Μπάρκας απομάκρυνε πάνω στον Τσιλιανίδη την εκτέλεση φάουλ του Στανισάβλιεβιτς, αλλά ο παίκτης του Αστέρα αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 34΄ η μπάλα στρώθηκε στον Πέκχαρτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά εκείνος σούταρε άσχημα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 36΄ όμως ο Τσέχος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου και την άστοχη έξοδο του Ντοναρούμα για να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, αλλά στο 49΄ ο Στανισάβλιεβιτς σούταρε με το αριστερό από δεξιά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λαμπρόπουλου και σταμάτησε στα δίχτυα του Μπάρκα.

Ο Αστέρας είχε πια επιστρέψει και στο 54΄ ο Μανιάς «τσίμπησε» την μπάλα για να «κρεμάσει» τον Μπάρκα, αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μάνταλος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας στο πόδι του πεσμένου Ντοναρούμα. Στο 66΄ ο Ιγκόρ σημείωσε το πρώτο τέρμα του στην Ελλάδα, καθώς κανένας δεν βρέθηκε για να τον ανακόψει, αλλά στο 68΄ ο Πέκχαρτ έγραψε το 2-2 πλασάροντας εύστοχα σε αυτό το run & gun παιχνίδι.

Στο 71΄ ο Βράνιες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι (με τον αγκώνα) και δέκα λεπτά αργότερα ο Τσουκαλάς έδωσε τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Αστέρα, πλασάροντας από κοντά στο γύρισμα του Καλτσά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Δημήτρης Στυλιαράς

ΚΟΚΚΙΝΗ: 71΄ Βράνιες (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στανισάβλιεβιτς, Τσουκαλάς, Μανιάς – Λαμπρόπουλος, Βράνιες

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Ντοναρούμα, Ίγκορ Σίλβα, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (46΄ Ιγκλέσιας), Τσιλιανίδης (75΄ Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69΄ Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις):
Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Σιμόες (87΄ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς (56΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (65΄ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ