Η ομογένεια στην Ιταλία ετοιμάζει τη 2η γιορτή Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού πολιτισμού

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Απτόητη  από την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού, παρά τις αλλεπάλληλες διακηρύξεις των αρμοδίων φορέων και υφυπουργών, αλλά και αμετακίνητη στην απόφασή της να επιμείνει έως τέλους στην υλοποίηση της ιδέας που ξεκίνησε από την οργανωμένη Ομογένεια,  η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης ετοιμάζει ήδη την μεγάλη (δεύτερη) γιορτή στην Καμπανία,  για τις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα (τέταρτη κατά σειρα!) την οποία όρισε ως επέτειο ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της Panhellenic Post από παράγοντες της Κοινότητας Νάπολης,  έχει καταρτιστεί εορταστικό Πρόγραμμα, έχουν αποσταλεί από την Κοινότητα οι προσκλήσεις εντός και εκτός Ιταλίας, μία έχει σταλεί εκτός άλλων και στον Υφυπουργό κ. Κουίκ, ενώ για την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έχει οριστεί συνάντηση καθηγητών ιταλικών Κλασικών Λυκείων (όπου διδάσκεται και η ελληνική Γλώσσα) για τον συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Umberto Primo Κλασικό Λύκειο Νάπολης, θα συμμετάσχουν, εκτός των καθηγητών, εκπρόσωποι του Δήμου, εκπρόσωποι της Κοινότητας και άλλοι αρμόδιοι φορείς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Panhellenic Post έχει πληροφορίες και για εορταστικό Πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Θα διεξαχθεί ανήμερα 9 Φεβρουαρίου Μαραθώνιος Ελληνικού Διαχρονικού Λόγου από μαθητές των Κλασικών Λυκείων  Καμπανίας.
  2. Το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη Τελετή, παρουσία του Δημάρχου Νάπολης, των Πρέσβεων Ελλάδος και Κύπρου και άλλων επισήμων προσκεκλημένων.
  3. Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Οι Πολιτιστικές Ρίζες της Ευρώπης».
  4. Το βράδυ θα υπάρξει Μουσικό Πρόγραμμα στο Ιστορικό Ωδείο της Νάπολης (όπου μεταξύ των σπουδαστών του υπήρξε και ο Μάντζαρος) με μουσικό Πρόγραμμα και Ποίηση μαζί.