Το «διπλό» του Ολυμπιακού που κατέληξε… Χ-αμένοι βαθμοί

Αθήνα

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι στα Χανιά, για την -εξ αναβολής- 11η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς 2-0 με δύο γκολ του Ιντέγε (4΄, 13΄), αλλά ο Πλατανιάς κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα σε τρία λεπτά, με τον Γιακουμάκη (36΄) και με πέναλτι του Μανούσου (39΄) κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Το ματς ήταν ανοιχτό από την αρχή, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Ολυμπιακός και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, κατάφερε να προηγηθεί 2-0. «Δράστης» ο Ιντέγε, που στο 4′ και μετά από λάθος του Μπανανά, άνοιξε από κοντά το σκορ και στο 13′, μετά από γύρισμα του Ντε Λα Μπέγια, με πλασέ ο Νιγηριανός διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα ήταν ένας… περίπατος για τους «ερυθρόλευκους», η συνέχεια εξελίχθηκε με εντελώς διαφορετικό τρόπο, καθώς τα κενά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και οι απανωτές «γκέλες» του Βιάνα, δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στον Λεάλι. Ο Πλατανιάς «προειδοποίησε» στο 17′ με σουτ του Μανούσου, που εξουδετερώθηκε από τον Λεάλι, μείωσε στο 36′ με τον Γιακουμάκη, που έφυγε στην πλάτη του Βιάνα και σούταρε, και ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα. Ο Λεάλι ανέτρεψε τον Γιακουμάκη μέσα στον περιοχή, ο Φουκάκης υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος και έκανε το 2-2.

Στο 55′ οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν την ολική ανατροπή, όταν ο Μανούσος ξεχύθηκε μπροστά, όμως απέτυχε στην τελική προσπάθεια. Στο 68′ ο Μανθάτης με σουτ «σημάδεψε» το δοκάρι και στο 72′ ο Πλατανιάς έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, με τον Γιακουμάκη να «αδειάζει» τον Βιάνα, αλλά να σουτάρει ελέχιστα άουτ. Ο Μπέντο πέρασε και τον Καρντόσο στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο, με κορυφαία στιγμή στο 85′, όταν ο Ιντέγε βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρίου, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Έτσι το 2-2 παρέμεινε ως τελικό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός άφησε για τρίτη σερί χρονιά βαθμούς στα Περιβόλια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανούσος, Πριντέτα, Σίγκνεβιτς – Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74′ Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68′ Γιορέντε), Μανούσος (86′ Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (80′ Μπουχαλάκης), Μάριν (61′ Ανδρούτσος), Μανθάτης (71′ Καρντόσο), Φορτούνης, Ιντέγε.

2. Νίκησε τον Λεβαδειακό και… ελπίζει η Βέροια

Τη δεύτερη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Βέροια, που ήταν ταυτόχρονα πρώτη εντός έδρας, καθώς με τέρματα των Μίλιεβιτς (35΄) και Καπετάνου (46΄) επιβλήθηκε 2-0 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) 11ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Ημαθίας, που είχε πανηγυρίσει τρίποντο για τελευταία φορά πριν από περίπου 4 μήνες, όταν στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 είχε περάσει με 2-1 από τη Νέα Σμύρνη, έφτασε στους 11 βαθμούς έναντι 12 του αποψινού αντιπάλου της, ενώ έχει και παιχνίδι (με τον Ηρακλή) λιγότερο.

Η πρώτη μισή ώρα ανήκε στους φιλοξενούμενους, που ήταν καλύτεροι και είχαν μεγάλες ευκαιρίες στο δίλεπτο 25΄-26΄. Στην πρώτη απ΄ αυτές ο Μάντζιος βγήκε απέναντι στον Καντιμοίρη, που βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Έλληνα επιθετικό, ενώ το επόμενο λεπτό ο Γιακουμάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας και σούταρε, με τον τερματοφύλακα της Βέροιας να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το γκολ δεν ήρθε λοιπόν για τους Βοιωτούς κι αυτό το πλήρωσαν. Όχι άμεσα, καθώς στο 32΄ και σε άσχημο διώξιμο του Τριποτσέρη η μπάλα κατέληξε στον Λινάρδο, που σούταρε μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη δίπλα να αγγίξει το αριστερό δοκάρι, αλλά στο 35΄. Στο σημείο εκείνο ο Άρτσε σέντραρε από αριστερά, ο Τριποτσέρης έκανε πάλι λάθος στην απόκρουση και με Μίλιεβιτς με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η «βασίλισσα του βορρά» ευτύχησε να διπλασιάσει με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, όταν στο 46΄ ο Βασιλαντωνόπουλος βρήκε τον Σαρπόνγκ στην περιοχή, εκείνος έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και ο Καπετάνος εκμεταλλεύτηκε την άσχημη απόκρουση του Ναμάσκο και έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στη Βέροια, το οποίο οι γηπεδούχοι διατήρησαν ως το τέλος.

Σε αυτό βοήθησε πολύ ο τερματοφύλακάς τους, που βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ και πραγματοποίησε άλλες δύο σωτήριες επεμβάσεις, αρχικά με την επέμβαση σε κόρνερ σε σουτ του Γιαακουμάκη στο 66΄ και ύστερα στην προβολή του Βασιλείου στο 81ο λεπτό, όταν απέκρουσε με τα πόδια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Γιώργος Γιαννουλάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άρτσε, Λινάρδος – Μουλόπουλος

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας):
Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (89΄ Μελίσσης), Λινάρδος (90΄+2 Μαυριάς), Μίλιεβιτς (80΄ Τομάς), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος):
Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Τριποτσέρης (55΄ Βασιλείου), Καλτσάς, Κουλιμπαλί (69΄ Μαχαίρας), Καψάσκης (75΄ Λάτσι), Μιλιάζες, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Newsroom ΔΟΛ