Θέμα από ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Αθήνα.– Θέμα (αλλά και την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου) προκάλεσε μία ξαφνική ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο διάστημα από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Στην ερώτησή του ο Γεωργιάδης, ζητούσε να κατατεθούν τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, οι ενδιάμεσοι σταθμοί και η αναλυτική λίστα επιβαινόντων ανά ημέρα…

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου, έπρεπε να είναι «Αθήνα- Λισαβόνα, Λισαβόνα Αθήνα» αλλά υπαινίχθηκε ότι κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού».

Απαντώντας κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν τον αντιπρόεδρο ότι διακινεί «αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές».

Στην απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται, όμως, ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το αεροπλάνο «έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο πρωθυπουργός είχε εκεί «συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου».

«Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής. Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.

Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά» προσθέτουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Ανταπαντώντας, μέσω Twitter, o κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων». 

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σκληρή απάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα.

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα” τονίζει η Πειραιώς, εκφράζοντας την εκτίμηση πως αν ο πρωθυπουργός είχε πάει για να δει επενδυτές θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

«Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.