Τα πράγματα ξεφεύγουν και στα Πανεπιστήμια – Χτύπησαν καθηγητή του Παντείου

Αθήνα.- Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε  από αγνώστους ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Οι άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο καθηγητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσαν ανακοινώσεις, στις οποίες καταδικάζουν το γεγονός.

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια, την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Εγκληματικές ενέργειες προφανώς δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Όταν ένας καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με τη βία και μάλιστα σε πανεπιστημιακό χώρο, τότε πρέπει να ανησυχήσουμε. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Άγγελου Συρίγου και της έκφρασης της συμπαράστασης μας στον καθηγητή, ζητάμε από την πολιτεία να πράξει ό,τι προβλέπεται για να τιμωρηθούν οι δράστες. Καλούμε επίσης όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν στρέφονται μόνο εναντίον του καθηγητή  Άγγελου Συρίγου αλλά και εναντίον του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα πρέπει να απομονωθούν άμεσα και αναμένουμε η Ελληνική αστυνομία να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και στον εντοπισμό των δραστών», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου. «Οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και σε κανένα άλλο χώρο. Ο διάλογος δίνει διεξόδους  και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Γιάννης Μουζάλας καταδικάζει απόλυτα την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελος Συρίγος  από αγνώστους. Ο κ. Μουζάλας εύχεται ταχεία ανάρρωση  στον κ. Συρίγο».