Οσμανλίσπορ – Ολυμπιακός: “Άλωση” και πρόκριση

Άγκυρα.- .-Τον αμφισβήτησαν, αλλά… φώναξε σε όλους πως θα πρέπει να τον σέβονται. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 μέσα στην έδρα της Οσμανλίσπορ και με το 0-0 του “Καραϊσκάκης” πήρε την πρόκριση για τους “16” του Europa League, μένοντας η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κακή στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μπέντο, που όμως στην επανάληψη… φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι και με τα γκολ των Ανσαριφάρντ (2) και Ελιουνούσι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή εικόνα στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Οσμανλί προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν μεγάλη… συγκέντρωση στην άμυνα τους, χωρίς όμως να παίζουν παθητικά. Το πρέσινγκ που άσκησαν στο χώρο του κέντρου ήταν αποτελεσματικό (Ανσαριφαρντ, Μάρτινς και Σεμπά έκαναν καλή δουλειά).

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι Τούρκοι όμως ήταν αυτοί που έφτιαξαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, αφού με το πέρας του δεκαλέπτου η πίεση τους αυξήθηκε. Στο 12′ ο Μπιφουμά έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Γουεμπό “τσίμπησε” τη μπάλα -με προβολή- προ του Ντα Κόστα αλλά αυτή πέρασε άουτ.

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η μπάλα έμεινε γύρω απ’ την περιοχή του Λεάλι, αλλά οι προσπάθειες του Γουεμπό και των υπόλοιπων γηπεδούχων δεν ήταν τέτοιες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ιταλού πορτιέρε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δυο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τα σουτ των Εντιαγέ και Γουεμπό στο 40′, ενώ στο 42′ ο Ολυμπιακός -που ανέβασε.. στροφές- πλησίασε στο 0-1, όταν ο Τσουρούσκου έδιωξε πάν στη γραμμή το γύρισμα του Φιγκέιρας.

Τα πρώτα λεπτά την επανάληψης ήταν αυτά που έδωσαν προβάδισμα… νίκης στον Ολυμπιακό! Στο 47′ ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ανσαριφάρντ με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν και το… παρθενικό γκολ του Ιρανού στο Europa League. συνέχεια είχε… τρελό ρυθμό, με την Οσμανλί να προσπαθεί για την ισοφάριση. Στο 63′ ο Γουεμπό δεν πλάσαρε σωστά μπροστά στον Λεάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σεμπά, από μεριάς φιλοξενούμενων. Ο τραυματισμός του Μάρτινς ανάγκασε τον Μπέντο να περάσει στο ματς τον Ανδριούτσο, από τα πόδια του οποίου ήρθε το 0-2. Ο νεαρός “ερυθρόλευκος” γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ελιουνούσι και Νορβηγός με κεφαλιά μέσα απ’ την μικρή περιοχή “κλείδωσε” την ερυθρόλευκη πρόκριση!

Στο 79′ ο Καρτσεμάρσκας πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Ανσαριφάρντ, ωστόσο ο Ιρανός δεν είχε πει την… τελευταία του κουβέντα. Στο 87′ και μετά από ενέργεια του Σεμπά, έκανε από κοντά με κεφαλιά το 0-3 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, την πρώτη μέσα στην Τουρκία.

Οι 11άδες των δυο ομάδων:

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Γουεμπό, Εντιαγέ, Πίντο (66′ Μπαγίρ), Ρεγκατέν (75′ Ντελάρζ), Προχάτσκα, Τσαγκιράν (74′ Γκουβέν), Μπιφουμά, Τσουρουκσού, Μάιερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μάρτινς (65′ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81′ Μανθάτης), Φορτούνης (85′ Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.