«Πέταξε» δύο βαθμούς ο Παναθηναϊκός, υπερπολύτιμος βαθμός για τον Ηρακλή-Οι άλλοι αγώνες

Αθήνα

Ο Ηρακλής κράτησε στο 1-1 τον Παναθηναϊκό στο «Καυτανζόγλειο» και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μάρκους Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με πέναλτι για τους «πράσινους» που παραμένουν στην 3η θέση της Super League μετά από 24 αγωνιστικές. Ο «Γηραιός» ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72΄.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές φάσεις αλλά σ’ αυτές φάνηκε η ποιότητα των φιλοξενούμενων έναντι των αδυναμιών των γηπεδούχων, Αποτέλεσμα αυτής της διαπίστωσης ήταν μάλιστα το μοναδικό γκολ του ημιχρόνου, όπου ο άπειρος Ρούσσος έκανε το πέναλτι, είδε την κίτρινη και στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Ιντζόγλου.

Η πρώτη από τις λιγοστές καλές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 20′: ο Χουλτ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον και ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ κέρδισε στην άτυπη μονομαχία τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Στο 33′ η φάση διαρκείας για τον Ηρακλή στα καρέ του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με τη σέντρα του Λεοζίνιο να περνάει άουτ, με την βοήθεια και του ισχυρού ανέμου που έπνεε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ 37′ με κτύπημα πέναλτι του Μπεργκ, που σημείωσε το 17ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από ανατροπή του από τον Ρούσσο. Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε ποδόσφαιρο χωρίς φάσεις, με πείσμα και πάθος αλλά περιορισμένη ποιότητα στις τελικές προσπάθειες.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε πιο δυνατός, είχε τον έλεγχο του αγώνα και πλησίασε στο δεύτερο γκολ δυο φορές στο 48′ και στο 58′ αλλά ο Μπεργκ δεν κατάφερε και τις δυο να νικήσει τον ικανότατο τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Χουάντερσον, που μπλόκαρε την μπάλα στις προσπάθειες του Σουηδού φορ.

Ο Ηρακλής δεν το έβαλε κάτω και στο 72′ με πρωταγωνιστή τον Λεοζίνιο ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού οι κυανόλευκοι δεν είχαν φάσεις κι αφού στην συγκεκριμένη φάση που ξεκίνησε από προσπάθεια του Γροντή, στο σουτ του Βραζιλιάνου του Ηρακλή, η μπάλα βρήκε τον Τελάντερ, ενώ ο Περόνε έκανε προσπάθεια να σιγουρέψει το γκολ, που όμως χρεώθηκε σαν αυτογκόλ του Τελάντερ.

Ο Ηρακλής με την ισοφάριση πήρε βαθιά ψυχολογική ανάσα και στο διάστημα που ακολούθησε πήρε πρωτοβουλίες και πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 76′, όταν κεφαλιά του Στάμου μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος, ενώ νωρίτερα σουτ του Γροντή σταμάτησε στα σώματα των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο παιχνίδι για να μην αφήσει βαθμούς στην Θεσσαλονίκη και ο Μπέργκ έχασε μια μοναδική ευκαιρία στο 81′, όταν αφύλακτος στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ εξ επαφής, μετά από «γκέλα» του Τζανετόπουλου.

Στο 89′ ο Περόνε έκλεψε πανέξυπνα τη μπάλα, έτρεξε το μισό γήπεδο, αλλά όταν έκανε την πάσα για τον Λεοζίνιο ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφ σάιντ, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην λήξη του χωρίς κάποιος από τους δυο να μπορεί να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι, ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας, οργανώθηκαν αμυντικά και άφησαν χώρο στους “πράσινους” οι οποίοι όμως δεν είχαν τις δυνάμεις να τρυπήσουν την άμυνα του Ηρακλή.
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Ρούσσος, Koύρος, Στάμου, Αργυρόπουλος – Μπεργκ, Κουρμπέλης, Ζέκα

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (46′ Ιντζόγλου), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς (86′ Αγγελόπουλος), Αργυρόπουλος, Δώνης, Στάμου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, (62′ Γροντής), Κούρος, Περόνε

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (63′ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ ( 74′ Μολίνς), Βιφιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο (65′ Μπουμάλ), Μπεργκ

Νωρίτερα ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0). Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά ο Πανιώνιος, ο οποίος επιβλήθηκε εντός έδρας της ΑΕΛ (Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0) και διατήρησε την απόσταση του στη δεύτερη θέση.

Το ντέρμπι και οι… υπόλοιποι

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θέλουν τη νίκη για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας και η αναμέτρηση τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει στο ματς του «Καραϊσκάκη» κόντρα στον (πάντα) αξιόμαχο Ατρόμητο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0

Πανιώνιος-ΑΕΛ 1-0
(33΄ Μπεν)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-1
(72΄αυτ. Τελάντερ – 37΄πεν. Μπεργκ)

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-Ξάνθη
17:15 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Ατρόμητος
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Βέροια
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)
=========================
1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 48 -24αγ.
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 42 -24αγ.
5. Ξάνθη 39
6. ΑΕΚ 37
7. Πλατανιάς 35
. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 33 -24αγ.
10. Παναιτωλικός 27 -24αγ.
. Κέρκυρα 26
12. ΑΕΛ 21 -24αγ.
13. Αστέρας Τρίπολης 20
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 16 -24αγ.
16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ