Συνάντηση Φ. Πετσάλνικου με Δήμαρχο Μονάχου D. Reiter για το οικόπεδο

Μόναχο.- Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στο Δημαρχείο της πόλης του Μονάχου, συνάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, και του Δημάρχου της πόλης, Dieter Reiter, με θέμα το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Doryforos Europa”, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε :

Να αποφευχθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα η οποιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια από πλευράς του Δήμου (λαμβάνοντας υπόψη και το δεδομένο της ασυλίας που υπάρχει στο υπό κατασκευή κτίριο αφού ανήκει στο ελληνικό κράτος).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναζητηθούν τρόποι μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δήμου Μονάχου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί η λύση στο συγκεκριμένο θέμα για τη ολοκλήρωση της ανέγερσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων της πόλης.

ΣΧΟΛΙΟ PHP: Καλή και άγια η παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου στην εξοργιστική για κάθε ευνομούμενη χώρα πολύχρονη ταλαιπωρία της ελληνικής παροικίας του Μονάχου. Μία απορία, μόνον. Ο κ. Πετσάλνικος ενεργεί “αφεαυτού του” ή ως εξουσιοδοτημένος διαμεσολαβητής για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος,  από την ελληνική Κυβέρνηση;

Ρωτάμε, διότι εάν το πρώτο ισχύει -που το φοβόμαστε- τότε τα δεινά του ¨οικοπέδου¨και της παροικίας θα συνεχιστούν μέχρι τελικής αρνητικής κατάληξης του θέματος. Μακάρι ο κ. Πετσάλνικος να είναι ο επίσημος “προπομπός” της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μακάρι η σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Γερμανία να είναι απλή σύμπτωση.

Η τύχη του υπό ανέγερση ελληνικού Σχολείου Μονάχου είναι θέμα που ακουμπά, για αυτονόητους λόγους, ολόκληρο τον Ελληνισμό. Υπάρχει Σχέδιο από την ελληνική Κυβέρνηση για την επίλυση της “εμπλοκής”; Έχουν εξασφαλισθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα που είναι απαραίτητα για την αποπεράτωσή του και τον εξοπλισμό του; Εάν ναι, ας ξεκινήσουν άμεσα  οι συνεννοήσεις και οι συμφωνίες του επίσημου ελληνικού Κράτους και του Γερμανικού Κρατιδίου. Διαφορετικά…

Οι παρατάσεις με μεσολαβήσεις αρμοδίων ή αναρμοδίων τρίτων προσώπων είναι “σε λόγια να βρισκόμαστε”.  Δεν προάγουν λύσεις. 

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Μίτσος Γεωργακόπουλος, μέλος ΔΣ Κτιριακές Υποδομές ΑΕ
    Απάντηση

    Το αδιέξοδο στην τύχη της ανέγερσης ελληνικού Σχολείου Μονάχου δεν δημιουργήθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Δεν πρόκειται περί «εμπλοκής», αλλά περί βαρύτατης αμέλειας της προηγούμενης Κυβέρνησης και της περιόδου που ο κος Πετσάλνικος είχε θεσμικά καθήκοντα. Αυτά είναι βεβαιωμένα και κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας είναι υπονομευτική και συκοφαντική των πραγματικών προσπαθειών που κατέβαλε η σημερινή Κυβέρνηση για να διασωθεί το ζήτημα. Και τα χρήματα υπάρχουν και η πρόθεση, έχουν εξαντληθεί όμως κατά το παρελθόν τα συμφωνημένα χρονικά όρια και δεν δόθηκε ο απαιτούμενος επί πλέον χρόνος από την πλευρά του Γερμανικού Κρατιδίου για την ολοκλήρωση του έργου.
    Λυπηρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, η απόκρυψη της οποίας δεν συνιστά μέρος της λύσης του προβλήματος,

Σχολιάστε