«Γελοιότητες» κατά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οι κοριοί στον Τραμπ

Λονδίνο
Με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα απάντησαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στις αναφορές από το φιλικό προς τον Τραμπ τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η GCHQ παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Οι αναφορές είναι ανόητες, εντελώς γελοίες και πρέπει να αγνοηθούν» αναφέρουν.

To θέμα ξεκίνησε από τον πρώην δικαστή Άντριου Ναπολιτάνο, τα λόγια του οποίου επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι «τρεις πηγές υπηρεσιών πληροφοριών έχουν γνωστοποιήσει στο Fox News ότι ο τέως πρόεδρος Ομπάμα παρέκαμψε την ιεραρχία. Δεν χρησιμοποίησε την NSA, δεν χρησιμοποίησε την CIA,  δεν χρησιμοποίησε το FBI ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Χρησιμοποίησε την GCHQ.»

Είχε προηγηθεί το άδειασμα του Λευκού Οίκου από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών ανακοίνωσαν ότι δεν διαθέτουν καμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι ο Πύργος Τραμπ [στη Νέα Υόρκη] παρακολουθείτο από οποιαδήποτε υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε πριν είτε μετά την ημέρα των εκλογών του 2016» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ρεπουμπλικανός Ρίτσαρντ Μπερ, πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Δημοκρατικός Μαρκ Γουόρνερ, ο αντιπρόεδρός της.

Στις 4 Μαρτίου ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε σάλο όταν κατηγόρησε μέσω του Twitter τον Μπαράκ Ομπάμα ότι διέταξε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών γραμμών του ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη.

Ο Πύργος Τραμπ, όπου διαμένει η οικογένεια του Αμερικανού προέδρου, ήταν και η βάση της προεκλογικής εκστρατείας του.

Newsroom ΔΟΛ