Δάνειο $9,55 εκατομμυρίων στο ελληνικό Κολέγιο Αγίου Γεωργίου Ν. Αυστραλίας

Η διευθύντρια του Κολεγίου κ. Τζίνα Καδή, ανάμεσα σε δύο μαθητές

H πολιτειακή κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας θα παραχωρήσει υπό μορφή δανείου το ποσό των $9,55 εκατομμυρίων δολαρίων στο ελληνικό κολέγιο του Αγίου Γεωργίου που φιλοξενεί στις αίθουσές του ως επί τω πλείστον παιδιά ελληνικών οικογενειών.

Την σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε στο «Νέο Κόσμο» η διευθύντρια του Κολεγίου κ. Τζίνα Καδή.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του σχολείου, το ποσόν θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό τριών τμημάτων του δίγλωσσου Κολεγίου το οποίο προσφέρει μαθήματα στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα και είναι το μοναδικό ελληνικό κολέγιο R-12 της Πολιτείας.

Ξεκινάει, συνεπώς, από την προσχολική ηλικία με προνηπιακά τμήματα και φτάνει έως την τελευταία τάξη του Λυκείου.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη πρωτίστως για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που μας εμπιστεύονται την μόρφωση των παιδιών τους, αλλά και για το προσωπικό του Κολεγίου μας» λέει στο «Νέο Κόσμο» η κ. Καδή.

Σύμφωνα με την διευθύντρια, τα χρήματα του δανείου θα αξιοποιηθούν σε τρία τμήματα ενώ οι νέες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν το Κολέγιο να συνδεθεί με τις τεχνικές και τεχνολογικές σχολές (TAFE) της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, αλλά και με άλλα κολέγια ανάλογου επιπέδου διεθνώς.

«Το δάνειο αυτό θα επισπεύσει την ενίσχυση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει σε τρία διαφορετικά τμήματα του Κολεγίου μας τα οποία έχουν ως κύριο στόχο να προσφέρουν στους μαθητές μας εκσυγχρονισμένους τρόπους διδασκαλίας που θα τους προετοιμάσουν για τις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς και θα τους δώσουν την ευκαιρία να κάνουν μεγάλα όνειρα και σχέδια για το μέλλον τους».

Το τμήμα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) του Κολεγίου, δηλαδή το τμήμα που ασχολείται με την επιστήμη, την τεχνολογία, την εφαρμοσμένη μηχανική και τα μαθηματικά πρόκειται να αποκτήσει ένα πολύ όροφο εκσυγχρονισμένο κέντρο.

«Θεωρούμε πως επενδύοντας στο τμήμα αυτό δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να εφαρμόσουν πρακτικά αυτά που μαθαίνουν μέσα στην τάξη όταν διδάσκονται τις θεωρίες των μαθηματικών, της εφαρμοσμένης μηχανικής και της τεχνολογίας» εξηγεί η διευθύντρια.

«Έχουμε, επίσης, ήδη εξασφαλίσει μια αποκλειστική «σχέση αδελφότητας» με ένα κολέγιο ανάλογου επιπέδου με το δικό μας στην Κίνα και βρισκόμαστε πολύ κοντά στην διασφάλιση και υπογραφή δύο ακόμα συμφωνιών. Η πρώτη συμφωνία πρόκειται να γίνει με ειδικευμένο σχολείο Ρομποτικής Τεχνολογίας επίσης στην Κίνα και η δεύτερη με ένα σχολείο στην Μαλαισία.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μεγάλο μέρος του δανείου θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του Τμήματος Ρομποτικής του Κολεγίου και, τέλος, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την ανακατασκευή και αναβάθμιση του κτιρίου που φιλοξενεί τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, το γνωστό σε όλους Early Learning Centre.

«Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για ένα δυναμικό αύριο όπου οι ικανότητες και οι γνώσεις του καθενός από αυτούς θα λειτουργήσουν ως σημαντικά εφόδια στην μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, να διερευνούμε και να παρέχουμε στη διάθεση των μαθητών μας εκσυγχρονισμένες μεθόδους εκπαίδευσης και εγκαταστάσεις που ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν μέσα από νέες μεθόδους διδασκαλίας διάφορους πρακτικούς και δημιουργικούς τρόπους εκμάθησης και δημιουργίας.

«Εκ μέρους του Κολεγίου μας θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτειακή κυβέρνηση για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκαναν να επιλέξουν το Κολέγιό μας μέσα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία και να μας δώσουν έτσι την ευκαιρία να συμβάλουμε στην θεμελίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της Πολιτείας μας, επενδύοντας στο κολέγιο και τους μαθητές μας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες» είπε η κ. Καδή.