Κομισιόν: Στόχος το κλείσιμο του SLA ώς τις 7 Απριλίου

Αθήνα.- Στόχος είναι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να υπάρξει έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών συνεχίζονται από την έδρα τους, μετά τη «σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς, όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη Παρασκευή από τη Ρώμη, σύμφωνα με την οποία: «Όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν υπεύθυνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το συντομότερο δυνατό».

Καταλήγοντας ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η επόμενη συνάντηση θα πρέπει να είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, όπου ιδανικά θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ