Μετά τον σάλο η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για τα 300ευρα των… χαμηλοσυνταξιούχων βουλευτών

Αθήνα.- Σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση της είδησης σχετικά με τα 300ευρα που έλαβαν ως βοήθημα βουλευτές των οποίων η σύνταξη θεωρήθηκε μικρή από το σύστημα, το οποίο απέδιδε το εν λόγω επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, παρά την βουλευτική αποζημίωση που λαμβάνουν.

Οι περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εκείνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί ακόμα που έχουν λάβει τα 300 ευρώ που “μοίρασε” η κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ρύθμιση για να επιστραφούν τα επιδόματα. “Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το προβλέψουν. Ο τρόπος, όμως, ο εσπευσμένος που δόθηκε το επίδομα για να προλάβουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων, δημιούργησε κι αυτά τα προβλήματα. Τα υπόλοιπα είναι σπέκουλα, λαϊκισμός και μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν ένα κλίμα δημαγωγίας εις βάρος των βουλευτών” σημείωσε ο βουλευτής.

ΡΗΡ ΣΧΟΛΙΟ: Επί της ουσίας, πάντως, μέχρι που αποκαλύφθηκε ο πρώτος βουλευτής που εισέπραξε το 300Ευρω και άρχισε το “ψάξιμο” κανένας από όσους το είχαν εισέπραξαν δεν το είχε επιστρέψει στο δημόσιο… Ούτε ο κ. Μπαλούρας ο οποίος το …διέθεσε σε συνδικαλιστική οργάνωση.

 

υρω